Courgette soep

leder jaar kweken wij onze eigen courgettes. Het ene jaar lukt het beter dan het andere jaar. Dit jaar gaat die courgette plant echt supergoed. Elke keer als ik er een courgette aan ontdek is hij ook heel groot. Ik vind courgette soep heerlijk. Ik maak hem altijd graag met roomkaas en uitgebakken spekjes. Het wordt nu wel tijd om mijn recept ook met jullie te delen.courgette soep

Wat heb je nodig?

  • 3 courgettes
  • 2 uitjes
  • 1 bakje roomkaas
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel tijm
  • Magere spekjes
  • Evt peper en zout

Hoe maak je de courgette soep?

Snijd de uitjes fijn en fruit de ui in de pan. Snijd de courgette in blokjes. Als het uitje mooi bruin is geworden, doe dan de courgette erbij. Goed blijven roeren terwijl je de uitjes en courgettes bakt. Verkruimel de bouillonblokjes er over heen en voeg net zoveel water toe, zodat de courgettes net onder water staan. Breng het nu aan de kook. Laat de soep ongeveer dertig minuutjes koken.
Vervolgens kan je de soep gaan pureren. Je kan hiervoor een staafmixer gebruiken. Zelf heb ik echter geen staafmixer, dus ik gebruik mijn blender. Ik laat de soep even wat afkoelen en doe het in twee keer even door de blender halen. Daarna doe ik alles weer terug in de pan. Voeg het bakje roomkaas toe aan de soep en roer goed door. Je zal merken dat de roomkaas je soep goed bindt. Als de soep te dik is kan je nog een beetje water toevoegen. Je kan de soep eventueel op smaak brengen met een beetje zout en peper.
Bak in een koekenpan de magere spekjes. Als ik de soep in een kommetje doe, garneer ik de soep met een eetlepel spekjes er over heen. Je kan er uiteraard ook wat stokbrood met kruidenboter bij serveren. Lekker!

courgette soep

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: