Creativiteit stimuleren

Een van de dingen die ik mijn kinderen graag wil mee geven is creativiteit. Dit schreef ik tijdens de zwangerschap al in een invulboek als wensje voor de toekomst. We hadden de knutselspullen echter hoog op geborgen in een bak in de speelgoedkast. Totaal niet aantrekkelijk om te pakken, want de kinderen hadden er altijd hulp bij nodig om gewoon hun kleurtjes te kunnen pakken. Sinds vorige zomer pakken we het iets anders aan.

20150308_134448

Tekenmateriaal

Op de eettafel staat (in principe altijd) een mandje met wat tekenspulletjes. Hierin zit bijvoorbeeld verschillende kleuren vouwblaadjes (handig voor een kleine tekening), potloden of stiften, een gewone schaar, een kartelschaar, een wat stickers, wat ponsjes en masking tape. We proberen de tafel ruim te houden, zodat de kinderen meteen kunnen gaan tekenen als ze willen en niet eerst de tafel op te hoeven ruimen.

20150308_134419

Knutselspullen

In de open kast in de woonkamer heb ik een plank vrij gemaakt voor knutselspullen. Inmiddels hebben we heel wat honingpotten verzameld en hierin bewaren we knutselspullen zoals wiebeloogjes, letter vermicelli, kapotte houten knijpers, foamletters, glitters, lovertjes, letterstempels, lint, pom pon etc. Je kan de potten natuurlijk vullen met van alles. Dit alles staat op pakhoogte van onze kinderen. Dit hebben we nu bewust gedaan zodat ze kunnen gaan knutselen wanneer zij dat willen. Niks is zo vervelend als je ergens mee wilt spelen dat je eerst toestemming of hulp moet gaan vragen…

We hebben nog wel een bak met de overige knutselspullen, als de kinderen daar iets uit willen hebben (sporadisch) dan moeten ze even vragen of ik de bak voor hun wil pakken.

IMG_7926

Inmiddels zijn we een paar maanden verder. En het is een een groot succes. De jongens pakken echt regelmatig wat om te kleuren, maar ook de echte knutselmaterialen pakken ze vaak. Het is misschien wel iets rommeliger in huis, maar ik ben toch blij dat we alles voor het pakken gezet hebben. De kinderen tekenen en knutselen nu veel meer en dat is natuurlijk super voor hun creativiteit!

Een grote aanrader dus om de knutselspullen en bewaarplek van de kinderen eens onder de loupe te nemen!

Hoe bewaren jullie de teken- en knutselspullen? Staat alles binnen handbereik? Ik ben benieuwd!

2 Reacties over “Creativiteit stimuleren

    • Ja dat begrijp ik inderdaad! Is toch opletten met kleine kinderen erbij. Al moet ik wel zeggen dat de oudste twee wel bij de plank kunnen, maar F niet hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: