Dag van het Sprookje

dag van het sprookje

Vandaag is het 7 juli en dat betekent de “Dag van het Sprookje”! Normaal heb ik het niet zo op dat soort speciale dagen, maar deze vind ik toch wel erg leuk. Misschien wel omdat ik gék ben op sprookjes?

Dag van het Sprookje

De Dag van het Sprookje werd bedacht door -hoe kan het ook anders- de Efteling. Met deze speciale dag willen ze graag aandacht vragen voor het lezen en voorlezen van sprookjes. Zeker in de vakantie is het belangrijk om te blijven lezen.

In 1999 is deze dag in het leven geroepen. Elk jaar probeert de Efteling er wat aandacht aan te besteden. Soms in het park, soms met een persbericht of op social media

De datum, de zevende dag van de zevende maand, werd gekozen omdat dit cijfer vaak wordt gebruikt in sprookjes. Er zijn zeven geitjes. Er zijn zeven dwergen. En de laarzen van Klein Duimpje worden zevenmijlslaarzen genoemd.

Mooie sprookjesboeken

dag van het sprookje efteling

Jaren geleden vond ik Het sprookjesboek van de Efteling in de kringloopwinkel. Wel een oudere versie, maar hij wordt dus nog steeds verkocht! De prenten in dit boek zijn getekend door Anton Pieck en zijn echt prachtig! Alleen daarom is het boek al geweldig om te hebben.

dag van het sprookje grimm

Dit boek mag natuurlijk ook niet ontbreken! Het grote boek van de gebroeders Grimm. Alle klassiekers staan er in. Het boek heeft maar liefst 558 pagina’s! Daar ben je wel eventjes mee zoet.

Het boek De kikkerbilletjes van de koning ken ik nog niet. Ik stuitte er toevallig van de week op, maar de voorkant trekt mij enorm aan. Het zijn 15 klassieke sprookjes die in een modern jasje zijn gegoten. Zo gaat een van de verhalen bijvoorbeeld over een dappere ridster in plaats van ridder. Dus helemaal 2020! Hij gaat hier op het verlanglijstje!

Ben jij ook gek op sprookjes?

Afbeelding van Yuri_B via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: