Dagje naar Texel

Vrijdag zijn we een dagje naar Texel gegaan met ons gezin. Mijn man was net 1,5 dag thuis en de jongens hadden nog voorjaarsvakantie. Heerlijk om er even tussen uit te gaan met z’n vijfjes.

Afbeelding 640

We troffen het echt met het weer. We hadden een stralend blauwe lucht! We zijn het hele eiland rond geweest en uiteindelijk kwamen we in de Cocksdorp bij IJsboerderij Labora terecht. Ik had daar eerder al eens over gelezen en had het op de computer opgeslagen. Toen we op Texel waren dacht ik er in ene aan en zocht ik op waar we naar toe moesten.

Afbeelding 635  Afbeelding 641  20150227_145428

We reden het erf van de boerderij op en zagen meteen dat het er een gezellige drukte was. De jongens hadden de speeltuin al gezien en wilden het liefst eerst even gaan spelen. Wat kunnen ze daar toch van genieten. Wij ook hoor. We zaten ook heerlijk in het zonnetje.

Afbeelding 655

Daarna hebben we een kijkje genomen in de stal. Eerst hebben we beneden gekeken bij de melkrobot. De koeien in de stal worden automatisch gemolken met een melkrobot. De koeien lopen zelf naar de melkruimte, de uiers worden gereinigd en daarna wordt de koe gemolken.

Afbeelding 657 Afbeelding 647

Ook wordt de stal automatisch schoon gemaakt. Er rijdt een soort van stofzuiger/dweil rond. Van de melk die in de boerderij ‘gewonnen’ wordt, wordt 1% gebruikt om ijs van te maken. Het ijs wordt in de IJsboerderij, de enige ijssalon op Texel, verkocht. Nu waren de helft van de bakken maar gevuld. In het voorjaar en in de zomer ligt de hele vitrine vol met ijs.

20150227_143620

Wij kozen ieder twee bolletjes ijs. Een ijsje kost daar 1,25 per bolletje. Dat vind ik een schappelijke prijs. Het ijs was overigens heerlijk!!! Ik had een bolletje appeltaart ijs en een bolletje caramel ijs. Heerlijk! Het is zeker een aanrader om daar eens een ijsje te gaan eten. Wij gaan van de zomer zeker nog eens terug.
Ben jij wel eens bij ijsboerderij Labora geweest? Zo ja, wat vond je er van? Laat het me weten in de comments.

2 Reacties over “Dagje naar Texel

  1. Lekker hoor, even een dagje. Daarvoor wonen we helaas te ver. Jammer want oma en opa wonen op Texel. Aan de andere kant gaan we nu wel altijd gelijk een heel weekendje. Van die ijsboerderij had ik wel gehoord, maar nog niet geweest. Gaan we zeker ooit wel eens doen .
    Linda onlangs geplaatst…Magisch dagje uit in ToverlandMy Profile

    • Het gekke is… wij komen er nauwelijks! Ondanks dat we heel dichtbij wonen, haha. Ijsboerderij is zeker een aanrader. Het ijs is er heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: