Dam tot Damloop 2016; je was geweldig!

Afgelopen zondag was het zover; de Dam tot Damloop! Ik had me ingeschreven voor de 16,1km. Ik liep mee voor Spieren voor Spieren en hiervoor heb ik sponsors gezocht die mij wilden steunen. Hiermee haalde ik €285,- op! Zo bijzonder dat zoveel mensen je gewoon willen steunen. Ik had in totaal 24 sponsors! Nogmaals: Sponsors bedankt!!!!!

20160917_212558

In de loop van de zaterdag werd ik toch echt wel zenuwachtig! Toch wel spannend hoor, dit was de eerste keer dat ik mee deed aan zo’n groot evenement. In de week voor de Damloop hadden we het startnummer al ontvangen en daarbij ook een tas. Dit was de enige tas die je mee mocht nemen om te laten vervoeren van de start in Amsterdam naar het eindpunt in Zaandam. Ik deed hierin een stel schone kleding (deze deed ik in het waterdichte vossentasje; een makkelijke broek, een hemdje, een vest en schoon ondergoed), spierzalf van A. Vogel, handdoekje, treinkaartje, oordopjes, heuptasje, flesje water en een banaan. En natuurlijk nam ik ook mijn telefoon mee voor de Runkeeper app en muziek, en in het telefoon hoesje had ik mijn rijbewijs en pinpas mee.

img-20160919-wa0003

We gingen met de trein naar Amsterdam Centraal. Kaartjes had ik van te voren al gekocht met de AH actie. Dat scheelde de helft! Op Amsterdam Centraal stonden er trailers klaar van PostNL om de tassen naar Zaandam te vervoeren. Op de sticker met het startnummer (die je op je tas moest plakken) stond naar welke trailer je je tas moest brengen. We waren trouwens op van de zenuwen. Ik ben in Amsterdam zelf dus gewoon twee keer naar het toilet geweest. Een keer voor 70 cent en een keer voor 1 euro. Ze weten de prijzen ook meteen wel te vragen hoor!

20160918_105025

Daarna liepen we richting het startvak. We moesten naar het paarse startvak toe. Alleen met een geldig startnummer (op kleur) mocht je daar in. Ons startvak zou om 11.15 uur beginnen. Natuurlijk maakten we met ons groepje nog even de nodige selfies.

img-20160918-wa0022

Op deze foto geef ik mijn vriendin nog even een dikke knuffel. Elkaar nog even succes wensen voordat we gaan starten. Zo bijzonder om dit met z’n vijven te gaan doen. Mocht je mijn sponsoractie gevolgd hebben; om haar zoon is het allemaal te doen!

20160918_111244

In het startvak merkte je de spanning wel. Ook in ons eigen groepje. Ieder bereidde zichzelf ook voor op de wedstrijd. Even afzonderen. Alvast wat muziek luisteren. Zelf was ik nog even wat berichtjes op Facebook aan het zetten en wat mensen aan het appen. Op de foto hierboven zie je in de verte een blauwe boog. Dit was de start! Langzaam wandelden we met z’n allen naar de start toe en vanaf daar begon de wedstrijd.

20160918_112355

Voordat we de eerste kilometer hadden gehad gingen we de IJ-tunnel in. Aan de rechterkant stond een bandje te trommelen. Echt súpergaaf. Het dreunde de IJ-tunnel in. Ik had echt kippenvel op mijn armen staan. Zó gaaf was het.

 

Met kippenvel door de IJtunnel! #damtotdamloop2016 #dtd16 #spierenvoorspieren #sportenvoorspieren #run4dion

Een video die is geplaatst door Emy (@kaboutertuin) op

Dit filmpje plaatste ik van de week op Instagram. Een beetje wiebelig, want hardlopen en filmen gaat niet samen, maar hier krijg je wel een idee van de trommelaars!

zaandam
Hier bereikte in Zaandam! Nog 5km te gaan!

De run ging op zich wel heel goed. Ik heb alle verzorgingsposten (rennend) aan gedaan en overal wat genomen. Vooral de sponzen waren erg lekker. Nou ja, ik heb ze niet opgegeten hoor, maar lekker mezelf mee nat gemaakt. Bij 9km en 13,5km werden er natte sponzen uitgedeeld. Van mijn vriendin, die al eerder had gelopen, kreeg ik de tip om een spons te bewaren, zodat je die zelf met water nat kan maken onderweg. Er wordt onderweg genoeg water uitgedeeld, ook door toeschouwers. Dus ik had keurig een spons tussen het elastiek van mijn broek gestoken en maakte deze zo nu en dan nat zodat ik mezelf af en toe kon afkoelen en afvegen. Dat was echt lekker!! Het was 23,5 graden dus het was best wel warm.

20160918_173502

Het grootste gedeelte van de run heb ik alleen gelopen. We hadden met ons groepje afgesproken dat we ieder lekker ons eigen tempo zouden lopen. Dan loop je jezelf namelijk ook niet stuk op het tempo van een ander. Ik moet zeggen dat het best wel aardig ging. Na 13,5km kwam ik mijn vriendin weer tegen. Ze had een stukje gewandeld en zo doende zag ik haar lopen. Ik versnelde iets zodat we weer samen konden lopen, wat fijn!!!! De laatste 2km waren voor mij best zwaar. Ik had last van mijn middenrif gekregen en merkte dat ik ook iets meer in elkaar ging lopen. Het laatste stuk net voordat je de peperstraat in komt moesten we nog een heuvel op hardlopen. Die was pittig! En daar waren de bordjes op de peperstraat die begonnen met aftellen! Het leek wel een eeuwigheid te duren! De laatste 100 meter probeerde ik nog even alles te geven en deden we nog een eindsprintje. Wat waren we blij toen we over de finish kwamen! ’s Avonds kreeg ik de officiele uitslag; 2.00.00 uur. Precies op de seconde af 2 uur dus! Zó grappig want dat had ik dus ook voorspeld. Ik zei steeds; Ik ga er twee uur over doen. Niet heel snel. Maar ik heb hem aan een stuk uitgelopen zonder te stoppen. En bovendien was mijn enige eis óm hem uit te lopen. Het maakte niet uit hoe! Ik had natuurlijk veel sponsorgeld mee in mijn digitale rugzak. We hebben een topweekend gehad en ik zit er nog steeds van na te genieten.

Dam tot Damloop 2016; je was geweldig!

Een reactie op “Dam tot Damloop 2016; je was geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: