De eerste kwaaltjes tijdens je zwangerschap

Ik bedenk me net dat ik eigenlijk nauwelijks wat heb verteld over mijn zwangerschappen. Het lijkt me leuk om zo nu en dan eens wat te delen. Ik zal niet alles vertellen, want er zijn ook wel wat dingen die ik gewoon privé wil houden. Vandaag wil ik wat vertellen over de eerste kwaaltjes die ik had tijdens de zwangerschap.

Ik heb nu drie kindjes en eigenlijk zijn globaal gezien mijn zwangerschappen allemaal wel hetzelfde verlopen. Alleen bij de laatste zwangerschap kreeg ik bekkeninstabiliteit en was het allemaal stukken zwaarder met nog twee kindjes thuis.

Al een aantal dagen voordat ik ongesteld moest worden voelde ik me anders. Niet zo zeer dat ik meteen wist dat ik zwanger was hoor, maar wel anders dan ‘normaal’. Ik was vooral heeeeel erg moe en had last van krampen. Vooral toen ik zwanger was van de eerste lag ik veel in bed, want ja, toen kon dat nog.

test1507klein

De positieve zwangerschapstest was natuurlijk het echte bewijs dat er een kindje in mij groeide! De vermoeidheid hield de weken daarna aan en vanaf een week of 5,5 a 6 werd ik ook misselijk en begon ik met overgeven. Vroeger dacht ik altijd dat zwangerschapsmisselijkheid wel mee zou vallen, maar sinds ik het heb meegemaakt weet ik dat het echt vreselijk is. Ik had het niet alleen ’s ochtends, maar praktisch de hele dag. Ik moest blijven eten omdat het met een hongergevoel alleen maar erger werd. Ook werd de misselijkheid erger bij tijdsdruk. Bij de eerste twee heb ik overgegeven tot een week of 20, bij F zo tot een week of 25 zelfs. Gelukkig had ik overal emmertjes staan, naast de bank, naast mijn bed, in de auto…. Ik heb ze overal ook gebruikt!!

moe

Slapen deed ik het eerste trimester echt heel veel, bij alle zwangerschappen. Ik ging heel vroeg naar bed. Elke minuut dat ik kòn gaan slapen (als mijn man bijvoorbeeld thuis was, ivm de andere kinderen), ging ik slapen. Zo heb ik heel wat slapende foto’s zoals hierboven. Ok, dit is niet de meest charmante foto, maar een beetje voor het idee… Dit was tijdens mijn eerste zwangerschap. Deze foto is bij mijn ouders thuis op de bank genomen. Moe na een hele dag stage lopen. Mijn man was toen 5 maanden naar Libanon en ik was veel bij mijn ouders waar ik ’s avonds mee at. Ook daar viel ik gewoon in slaap als het kon. 😉

Heb jij veel last gehad van zwangerschapskwaaltjes? Wat vond jij de ergste?

Een reactie op “De eerste kwaaltjes tijdens je zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: