De kenmerken van een Smeg fornuis

smeg

In de zomer is ons gasfornuis stuk gegaan door lekkage en daardoor is kortsluiting ontstaan. Gevolg was dat de stekker daardoor was doorgebrand. Super zonde en nu kunnen we onze elektrische oven niet meer gebruiken. Koken kunnen we nog wel, maar ik mis de oven ontzettend. Wij zijn namelijk enorme fans van ovenschotels. Dat vind ik zelf altijd zo handig met de sportclubjes. Dan kan ik het eten ’s ochtends al klaar maken en hoeven we het ’s avonds alleen nog maar even op te warmen. Daardoor zijn we nu op zoek naar een nieuw fornuis mét oven. Ik vind een fornuis van Smeg wel heel erg mooi!

Smeg

Smeg is een bedrijf van de Italiaan Vittoria Bertazzoni Smeg. Hij is het bedrijf gestart eind jaren 40. De producten van Smeg hebben een moderne en robuuste uitstraling. Er zijn ontzettend veel formaten fornuizen. De maten variëren van 60 tot en met 150 centimeter. De fornuizen zijn gemaakt van RVS en in diverse kleuren verkrijgbaar.

Wokken

Als je een fan bent van wokken, dan zijn deze gasfornuizen geweldig. De middelste pit is namelijk een wokpit. Hier kan je de wok, vaak een incourante maat pan, prima op kwijt! Op een standaard 4-pits fornuis is het toch vaak lastig om andere pannen naast een grote wok kwijt te kunnen. De pannen staan dan meestal wat instabiel op het gasfornuis. Met de speciale wokpit is wokken geen probleem meer.

Oven

De ovens van Smeg zijn aan de binnenkant gemaakt van emaille en daardoor zijn de ovens maximaal geisoleerd en blijft de temperatuur in de oven gelijkmatig. De fornuizen van 90 cm breed hebben in de oven 3 ventilatoren. Hierdoor wordt de lucht in de oven ook gelijkmatig verdeeld wat ten goede komt van de bakresultaten. Ook hebben de ovens een automatische pyrolyse reinigingsfunctie. De viezigheid aan de binnenkant van de oven wordt hierdoor makkelijk weggebracht zonder moeite en zonder schoonmaakmiddel.

Landelijk

Ik heb natuurlijk heerlijk zitten rondneuzen en zelf vind ik de landelijke fornuizen erg mooi. En dan vooral de crème kleurige. Het grote fornuis van 110cm zou hier prima passen. Deze heeft twee oventjes en dat lijkt mij ook erg praktisch met een groot gezin! Dit fornuis heeft energielabel A en is een geventileerde oven.

Afbeelding van Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: