De Speeltuin en De Gorgels, onze aanwinst

Vandaag is alweer de laatste dag van de Kinderboekenweek.Wat is het snel gegaan! Ik wilde ook super graag met de jongens nog een mooi boek uitzoeken. Het moest er gister dan toch nog even gauw van komen. Door de weeks zijn we er gewoon niet aan te gekomen. Gister moesten we toch nog boodschappen doen en de Bruna is maar een klein stukje verderop.

IMG_20151018_212058

De mannen waren bij het zien van de stellingen al hartstikke enthousiast. Ze neusden ieder heerlijk door de schappen heen en hadden ieder al een mooi boek gezien wat ze eigenlijk wel graag wilden hebben. Het was echt niet echt een boek wat ik in gedachte had… Ik wilde graag iets wat ik ze kon voorlezen. We spraken af dat ik er een foto van zou nemen, zodat ze het aan Sinterklaas konden gaan vragen… L wilde graag een boek van Minecraft en S wilde graag een encyclopedie. Wat trouwens wel echt een héél gaaf boek was. Over het sterrenstelsel ging het bijvoorbeeld. Ik denk dat dat boek voor hem wel heel erg interessant is, dus Sinterklaas onthoudt het zeker.

IMG_20151018_212023

Na nog wat verder neuzen waren we het toch eens. Voor L kozen we het inmiddels wel bekende kinderboek “De Speeltuin” van Mies van Hout. Voor de twee oudsten kozen we het nieuwe boek van Jochem Myjer – De Gorgels. Thuis kropen we meteen met onze nieuwe aanwinst op de bank. F had er niet zo’n zin in en ging liever nog even spelen. L en S kropen tegen me aan, ieder aan een kant. Ik begon voor te lezen en ze zaten meteen in het verhaal! “Nee nog niet stoppen mama” en “Wil je nog een stukje verder lezen?”. Dat hoor ik graag als ik voorlees. Het boek ziet er trouwens ook prettig uit. Een fijn lettertype, mooi wit papier en leuke illustraties. We zijn nu zo’n 7 hoofdstukken verder en we gaan morgen weer verder! Zo fijn!

Hebben jullie nog een mooi boek gescoord tijdens de Kinderboekenweek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: