De weggeefwinkel

Twee jaar geleden werd hier in de stad een weggeefwinkel geopend. Meteen al liep het erg goed. Ik had geen idee wat ik me er precies bij moest voorstellen totdat ik er vorige week eens voor het eerst naar toe ging.

wpid-20150602_103849.jpgKringloopwinkel

Ik was namelijk op zoek naar iets waar ik oud speelgoed en oude spullen naar toe kon brengen. Ik ben namelijk gigantisch aan het opruimen en ik wil nog veeeeel meer spullen weg doen. Ik ben de troep werkelijk zat. Nu zit hier wel een grote kringloopwinkel in de stad, maar de spullen die je daar gratis brengt, gaan echt voor grof geld over de toonbank… en dat staat me dus een beetje tegen. Na rondzoeken op internet kwam ik dus bij de weggeefwinkel uit.

wpid-20150602_103814.jpgDe weggeefwinkel

Ik naam een doos spullen mee en ging er gewoon eens kijken. Het is niet al te groot maar er is van alles te krijgen. Echt krijgen. Want je mag daar per dag 5 artikelen gratis meenemen. Je laat ze afstrepen bij de “kassa” en dan kan je gaan. Iedereen mag er naar toe. Rijk, arm… het maakt niet uit. Het is een alternatief voor de wegwerp economie.

wpid-20150528_124018.jpg

Ik heb ook eens lekker geneusd en er liggen echt wel leuke dingen bij. Ook wel een hoop rommel natuurlijk, maar dat ligt net aan wat mensen aanbieden. De spullen op de bovenstaande foto nam ik bijvoorbeeld mee; een spel van Piet Piraat (compleet!), een computerspelletje Rollercoastertycoon en een rolletje bonnen voor het speelgoedkassaatje.

wpid-20150602_160008.jpg

Gister vond ik deze leuke dingen:  speculaasvorm, boekje van Annie M.G. Schmidt, dvd, wc verkleiner en het reisspelletje “Wie is het?”. Ondertussen heb ik nog veeeeel meer spullen weggebracht en ligt er ook nog een hoop om weggebracht te worden.

Ik vind het een leuk concept! Wat vinden jullie van het concept Weggeefwinkel? Hebben jullie er een in de buurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: