Dekbed overtrek

Een paar weken terug kreeg ik de vraag of ik ook een 1-persoon dekbedovertrek met naam op bestelling kon maken. Natuurlijk kan dat! De overtrek moest bij het kamertje pakken. Xem heeft een Lief Lifestyle kamer met het welbekende scheepstouw. De kleuren zijn rood / aqua en donkerblauw. Al snel kreeg ik wat ideetjes en tekende ik wat verschillende ontwerpjes uit. Ik bestelde de stoffen en flockfolie en ging aan de slag.

Na heel wat uurtjes werk is dit het dan geworden! De bovenrand van de overtrek is van rood lakenkatoen gemaakt. Daar aan vast zit een blok donkerblauwe ruit en een blok aquablauw met witte stippen. Daaronder zit nog een rij met diezelfde kleuren, maar dan tegenovergesteld. Dus aan de blauw ruit zit de aqua stip vast, en aan de aqua stip zit de blauwe ruit vast. Dat kan je op de foto’s alleen niet zien, omdat Xem toch een peuterbedje blijkt te hebben! Ach maakt ook niet uit, nu kan hij des te langer met zijn eigen persoonlijke dekbed doen!

Uiteraard hoort er ook een kussensloop bij. Op de voorkant weer rood lakenkatoen met de naam en aan de linkerkant de aquablauwe stof met witte stippen. De achterkant is gemaakt van aquablauwe en witte stippen stof, in combinatie met de donkerblauwe ruit.Wat een mooi geheel zo he?!

Ik vind hem zelf erg leuk geworden en zit er aan te denken om zoiets ook voor mijn zoontjes te maken, maar dan met andere kleuren, die op hun kamertje passen.
Wil je ook zo’n overtrek? Mail me dan met de kleuren en dan kijken we wat er mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: