Detoxen; het ontgiften van je lichaam

In de decembermaand heb ik me wat het eten betreft gigantisch laten gaan. Ik kan niet tegen suiker. Suiker heeft op mij een verslavende werking en ik krijg er heel erg hoofdpijn van. Bovendien voelde ik me heel erg moe en had ik echt last van cravings. Ik moest dan gewoon suiker hebben. Na de chocoladekikkers, de schuimkransjes en de Berliner bollen moest het maar eens over zijn. Ik wilde weer terug naar mijn suikervrije leefstijl waar ik me zo goed bij voel. Ik moest weer afkicken van de suikers en dat wilde ik gaan doen door middel van detoxen.

detoxen

Wat is detoxen?

Een detox zorgt er voor dat je gifstoffen, die je tijdens je normale eetpatroon hebt binnen gekregen, worden afgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestrijdingsmiddelen die op groentes zitten en die je hebt geconsumeerd, hormonen in dierlijke producten, toevoegingen in cosmetica etc. Detoxen is het ontgiften van je lichaam.Tijdens een detoxkuur raak je al deze gifstoffen kwijt. Na een detox voel je je vaak weer als herboren en daarom is detoxen zeker geschikt om “met een schone lei” te beginnen. Een nieuw begin van een gezonde leefstijl.

detoxenHoe ga ik het doen?

In eerste instantie had ik mijn oog laten vallen op een kant en klare detox sapkuur. Wat mij tegenhield was de prijs… In ene bedacht ik me dat ik eerder al eens het detox e-book van The Green Happiness had aangeschaft; de Glowing Skin Detox Guide. Ik heb het boek zelf aangeschaft dus dit is zeker geen gesponsord artikel. Ik heb ervaring met The Green Happiness, ik heb namelijk hun allereerste boek gebruikt. Ik vind hun principes fijn, maar gebruik niet alles wat ze “voorschrijven”. Ik hou bijvoorbeeld niet zo van pompoen en dat gebruiken ze in de avond recepten toch best vaak. Maar goed, even terug naar de detox. Als ik de dagen zo eens bekeek zag het er allemaal goed uit. Alle smoothies lijken me erg lekker. De soepen ben ik niet meteen helemaal weg van, maar dat zien we wel.

Ik vertel mijn moeder wat mijn plan is en heel spontaan zegt ze dat ze met mij mee wil doen. Hartstikke leuk en gezellig.Meteen ook een goede stok achter de deur om door te zetten!

Wat verwacht ik van het detoxen?

Ik verwacht en hoop vooral dat ik door het detoxen meteen weer helemaal afkick van alle suikers. Ik heb het er weer zo mee gehad met al dat ongezonde en ik wil af van alle vreetbuien die ik krijg van alle suiker. Bovendien hoop ik dat de detox een stap in de goede richting is om nog een paar kilootjes af te vallen voor de bruiloft. Ik verwacht niet dat ik veel zal afvallen met de detox, dat hoeft ook niet, maar ik hoop wel dat de detox mij genoeg discipline geeft om de laatste kilootjes kwijt te raken.

Inmiddels heb ik de detox er op zitten. Binnenkort zal ik met jullie delen hoe het mij is vergaan die dagen.

Heb jij wel eens een detox gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: