Dierenpark Nuenen met Sesamstraat Parade

Toen ik een mail ontving dat Sesamstraat in Dierenpark Nuenen zou komen, en we daar naar toe konden, was ik meteen enthousiast! Ik had nog nooit van het dierenpark gehoord en op internet zag het er wel heel leuk en kindvriendelijk uit. Helaas was mijn man nog niet genoeg uitgerust van de Nijmeegse vierdaagse, dus lieten we aan ons voorbij gaan. Kaboutertuin werd wel vertegenwoordigd, helaas lieten alleen de foto’s nog even op zich wachten, maar hier komt dan toch het verslag!

IMG-20150824-WA0025

Dierenpark Nuenen

Het dierenpark ligt onderaan een hoge berg, wat voorheen gebruikt werd als vuilstortplaats. Opvallend ook is dat de dierentuin gelegen is tussen hoogspanningsmasten. We melden ons bij de kassa en na een telefoontje konden we doorlopen naar de ingang. Direct na de ingang zeiden de stokstaartjes ons al gedag. Daarna eerst naar het toilet. Mooi schoon en kon zo doorlopen. Fijn. Het park ziet er goed verzorgd uit, is mooi groen en ondanks dat het park niet heel erg groot is, is het wel ruim opgezet. Door de aangegeven looproute was het erg overzichtelijk en miste je niks. Voor kinderen is er erg veel te doen; er zijn meerdere speelterreinen (binnen en buiten) en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Dierenpark mag zich dus een èchte kinderdierentuin noemen.

Lunch

Rond lunchtijd hebben we in het restaurant even wat gegeten. We kregen een apparaat mee die zou gaan trillen als we onze bestelling konden ophalen. Grappig. Had ik nog nooit gezien.. Na lekker te hebben gesnackt was het bijna tijd voor de Sesamstraatparade!

Sesamstraat Parade

Tussen 13.30 uur en 16.30 uur stonden er Sesamstraat activiteiten op het programma. Bert & Ernie, Tommie, Elmo en Pino zouden namelijk het park in komen voor de Sesamstraat Parade en een meet & greet. Eerste deden de Sesamstraat figuren en dansje en daarna konden de kinderen met hun helden knuffelen of op de foto. De Sesamstraat figuren namen alle tijd voor de kinderen.

De Sesamstraat parade was er twee keer. Verder was er ruime mogelijkheid om de figuren te ontmoeten. Hartstikke leuk om deze “tv-helden” nu in het echt te zien. Ook voor ons is het tenslotte jeugdsentiment! 😉

 

Dieren

Het dierenpark telt ongeveer 60 verschillende diersoorten! Dat verbaasde ons wel. Natuurlijk de olifant, de aap, de beer en de leeuw. Maar ook nog wat dieren die we nog niet eerder hadden gezien; de oeros, de wasbeerhond en de muntjak. De dierenverblijven zijn ruim. Om de kooien van de dieren kon je aan alle kanten wel omheen lopen dus je kon elk dier goed zien. Dat vonden we erg leuk. In veel dierenparken heb je dat niet. Het was best lekker weer en de dieren lagen heerlijk buiten te luieren in het zonnetje.

IMG-20150824-WA0034
De olifant blijft toch ook een prachtig dier hè? Zo ontzettend groot, maar ik vind hem evengoed ontzettend sierlijk.

Ook zijn er nog diverse shows in het park. Er is een olifantenshow en een zeehondenshow. Wij zijn naar de olifantenshow gegaan wat we ook erg leuk vonden. Er werd een goede inkijk gegeven over hoe de olifanten werden getraind. Ook kan je dieren voeren tijdens een speciale tour. Je kan een meet & greet doen met de dieren en de olifanten naar bed brengen. Bij de kassa krijg je een overzicht met het actuele dagprogramma.

Speeltuinen

Het park is echt heel kind vriendelijk. Als je een stukje door het park loopt en wat dieren hebt bekeken, kom je telkens ook weer een speeltuintje tegen. Zo is het voor de kinderen prima te doen om hier lekker rond te lopen. Ook is er een overdekt speelgedeelte, wat natuurlijk ideaal is als het even regent buiten. Voor de allerkleinsten is er binnen ook een speciaal afgezet speelgedeelte.

Al met al een geslaagde dag en ook met kleine kinderen kan je je hier echt heel erg goed vermaken! We gaan er zeker nog eens terug.

Ken jij het Dierenrijk Nuenen? Ben je er wel eens geweest?

gesponsordartikel

5 Reacties over “Dierenpark Nuenen met Sesamstraat Parade

  1. Wij wonen vlakbij het park en hebben nu al 2 jaar een jaarabonnement.
    We zijn hier regelmatig te vinden, gewoon lekker naar de speeltuin met kinderboerderij of we lopen een gezellig rondje.
    Het verblijf met de ringstaartmaki’s mogen we nooit overslaan van me dochter want die vindt het geweldig als die leuke beestjes weer bij mama op de schouders springen.

    • Oh die maki’s zijn inderdaad altijd leuk! Heerlijk als je zo dicht bij een mooi park woont! Hoef je ook niet iedere keer een uitgebreide dag maar kan je ook wat korte tripjes maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: