Naar Disney On Ice in de Jaarbeurs Utrecht

Wij waren uitgenodigd om te komen kijken naar de voorstelling van Disney On Ice in de Ahoy in Rotterdam. Helaas zijn we daar nooit aangekomen. We waren vier uur van te voren vertrokken maar het verkeer was echt waardeloos. Files en wegafsluitingen…. Helaas. Gister mochten we in de herkansing. Dit keer naar Utrecht èn met het openbaar vervoer. De Jaarbeurs ligt namelijk naast het Centraal Station. En dat bleek gelukkig een goede keuze. Ruim voordat de show begon namen we plaats in de zaal.

Merchandise Disney

Natuurlijk is er, voordat je de zaal in gaat, ook een grote zaal met Disney merchandise artikelen. Hier kan je van alles kopen van je lievelings Disney figuren. De spulletjes zijn vaak wel wat prijzig, maar dan heb je wel een leuk souvenir.

De verjaardag van Mickey Mouse

Inmiddels bestaat Mickey Mouse alweer 90 jaar! En als je 90 jaar oud bent moet dat natuurlijk gevierd worden. Bij Disney On Ice werd dat gevierd met een speciale Mickey Mouse Dans pre-show. Ook de zaal kon mee doen met de ‘Mickey Mouse dance’. Nog steeds is Mickey Mouse razend populair.

disney on ice 2018 utrecht

Wat vonden de kinderen het leukst

Mijn drie oudste kinderen waren mee naar de show. Wat hebben ze er van genoten! Na de show heb ik de jongens gevraagd wat ze nou het leukst vonden. F vond het stuk van Mickey het leukst. Ze vonden een boek met daarbij een schatkaart. Het boek laat de verschillende verhalen zien die langs gaan komen.

De twee oudsten waren het unaniem eens dat Frozen het leukst was. Er kwam een groot gordijn tevoorschijn, dit was ijs. En ook was er een vuurwerk show.

De show bestaat allemaal korte stukjes van verschillende Disney films. In korte tijd worden alle sprookjes laten zien.  De show is zo mooi in elkaar gezet. De decors en kostuums zijn prachtig. De schaatsers zijn echt heel goed. Als je hier aan mee wil doen moet je wel echt goed kunnen schaatsen. En de bekende liedjes maken het natuurlijk helemaal af.

Aladdin

Het verhaal van Aladdin begint als de geest uit de lamp komt. Aladdin mag dan drie wensen doen. Aladdin wil graag een prins worden om Jasmin te kunnen bereiken. Ook komt er nog een hele grote olifant het ijs op, waar Aladdin op zit. Drie kinderen mogen een rondje mee met de slee op het ijs. Op het einde doen Jasmin en Aladdin samen een dans op het ijs. Dat was zo mooi.

disney on ice 2018 utrecht

Sneeuwwitje

Het verhaal van Sneeuwwitje begint als de dwergen het ijs op komen met het welbekende liedje He-Ho. Sneeuwwitje krijgt van de heks een appel en neemt een hapje. Sneeuwwitje valt in slaap en wordt uiteindelijk wakker gekust door een prins.

disney on ice 2018 utrecht

Toy Story

Een van de favorieten Disneyfilms vinden mijn jongens Toy Story. Het was dan ook zo leuk dat deze ook nog even vlug voorbij kwamen op het ijs. Volgens de jongens konden de soldaten echt heel erg stil staan.

Lion King

De Lion King was ook geweldig. Wat een mooi decor heeft dit verhaal. Er kwam een grote rots op het ijs. Er waren twee jonge leeuwen; Simba en Nala. Uiteindelijk ging de vader dood en werd Simba koning. Toen kwamen er heel veel dieren op het ijs. Giraffen, bizons, zebra’s en struisvogels. En ook was er een aap met een blauwe kont. Die had hier heel veel indruk gemaakt hahaha.

Finding Dory

Het verhaal speelt zich af diep in de zee. Dory leert hoe ze om moet gaan met haar geheugenverlies. Als Dory wat groter is zien we dat Dory Nemo en zijn vader tegen komt en samen gaan ze met de schildpadden naar Florida. Ze zien een schelp en dan weet Dory het liedje weer.  Uiteindelijk komt ze gelukkig weer terug bij haar ouders.

disney on ice 2018 utrecht

Alle leeftijden

Dit is echt een gezinsuitje! De show is geschikt voor alle leeftijden: van peuter tot volwassenen. Gelukkig hoeven kinderen niet te blijven zitten op hun stoeltjes, want dansen is toegestaan. Kinderen worden ook echt bij de show betrokken.

De show duurt maar liefst twee uur. Er zit wel een kwartier pauze dan bij. Zo kunnen de kinderen tussendoor nog wel even naar het toilet of even wat rondlopen. Zodat ze geconcentreerd weer naar het tweede deel van de show kunnen kijken.

Ticket verkoop & parkeren

Disney On Ice speelt nog tot en met zondag 30 december in Nederland. Momenteel is de show alleen nog te zien in de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 23,50 euro per stuk via de website Disney On Ice – Ticketverkoop. Houd er wel rekening mee dat het parkeren rondom de Jaarbeurs niet gratis is. Mocht je gebruik willen maken van een P+R dan kan ik je Westraven aanraden. Voor 5 euro kan je daar de hele dag parkeren, inclusief vervoer richting het centraal station.

Ben jij al eens naar Disney On Ice geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: