Dit hoort ook bij het Marineleven…

Op het moment vaart mijn man erg veel. Het schip heeft een erg druk vaarprogramma. Op zich natuurlijk wel fijn die korte reisjes, want we hoeven hem niet lang te missen. Maar het geeft in ons gezin ook een hoop chaos. Wanneer is papa nou wel thuis? Wanneer gaat hij weer weg? Hoeveel nachtjes slapen is het nog? Ook in mijn planning is het soms even puzzelen. Hij is niet vanzelfsprekend altijd thuis en soms moet ik bijvoorbeeld oppas regelen en dat doe ik wel het liefst op tijd. Bovendien geven de dagen dat mijn man weggaat en weer thuiskomt extra spanningen bij de kinderen. Ze zijn hierdoor wat meer uit hun doen of extra druk. Logisch ook natuurlijk.

IMG_6894

Maar soms gaat het dus niet altijd zoals gepland. Mijn man is maandagochtend vertrokken en zou gister, vrijdag, aan het einde van de middag weer thuis komen. De kinderen waren er helemaal op ingesteld, want ze hadden de nachtjes afgeteld. Totdat mijn man zo rond half 3 liet weten dat hij niet thuis zou komen. Er kwam een “opdracht” tussen en ze zouden die middag meteen weer de Noordzee op gaan. Waarschijnlijk komen ze morgen, zondag, dus binnen. Fijn… dat is dus even schakelen!

Daar had ik dus ook serieus niet op gerekend, mijn man denk ik ook niet, en de kinderen al helemaal niet. Geen leuk nieuws om ze te vertellen. Ik vertelde het ze meteen. “Papa komt vandaag niet thuis jongens…. Er is wat tussen gekomen en hij moet nog langer varen. Waarschijnlijk komt papa over twee nachtjes slapen pas thuis…”

De kinderen waren echt teleurgesteld. Ik begrijp dat. Ik gaf ze daar ook echt de ruimte voor. Ze hadden zich er zo op verheugd. S vroeg ook nog waarom papa nou alwéér moest werken… Dat is gewoon lastig te begrijpen als je vier bent. Je wilt papa gewoon zien en knuffelen. Klaar. Voor mezelf is het niet eens een probleem hoor, die twee dagen kom ik ook wel door. We zijn wel eens langer uit elkaar geweest. Een half jaar is het langst tot nu toe…

Ik stelde voor om de Duplo naar beneden te halen. De “bedoeling” was voor de jongste twee, de oudste speelde namelijk met Lego aan tafel. Maar toen ik de Duplo beneden had kwam hij ook gezellig bij ons bouwen. We hebben heel veel Duplo, maar er is al tijden niet echt mee gespeeld. We hebben (te) veel speelgoed in huis en het is zó veel, dat een set bouwen eerst een hele uitzoek klus is…..

We zouden nu het ziekenhuis en het woonhuis in elkaar gaan zetten. We gooiden echt alle Duplo over twee grote dekens heen zodat we er goed bij konden. Al heel snel hadden we alles op staan. Het woonhuisje is (nog) niet helemaal compleet, daar missen we nog een paar onderdeeltjes van. Alle drie de kinderen gingen meteen lekker spelen. Ook F was er echt heel zoet mee. Het huis was een grote bende, maar dat hinderde dit keer niet. 😉

Ook maakten we zelf chocolade. De ingrediënten kocht ik een paar weken geleden al, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om de reepjes te maken. Ik vond het nu wel een goed moment en wat zijn ze weer lekkerrrrrrr! Vanmiddag gaan we nog een reepje opsnoepen.

IMG_20150717_181007

En als avondeten hadden we zelfgemaakte pizza! Ik wilde even alleen boodschappen gaan doen als mijn man thuis was, maar dat werd het hem dus niet. Ik had ook geen zin om aan het einde van de middag met de kinderen nog boodschappen te gaan doen. Ik had wel trek in wat lekker, dus maakten we zelf pizza. Dit keer was hij niet zo dik belegd omdat ik niet veel meer in huis had. De kinderen hebben toch het liefst alleen tomaat en kaas! 😉

Dit was onze dag dus gister. Een beetje hectisch weer, maarja. Dat hoort er dus ook (wel eens) bij. Vandaag weten we weer waar we aan toe zijn en dat ik helemaal op mezelf aangewezen ben. Dat is ook niet erg, maar wel fijn om van te voren te weten, zodat ik daar dus in mijn planning ook rekening mee kan houden. Met de boodschappen bijvoorbeeld. Die doe ik met drie kinderen het liefst meteen ’s ochtends. 😉

Wij gaan dus straks boodschappen doen en ik denk dat we daarna nog maar even met de Duplo gaan bouwen! Fijne dag allemaal! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: