Dr Papa deed bij 14 weken de geslachtsbepaling

We gaan nog even terug naar mijn zwangerschap! Ik wilde dolgraag het geslacht weten van ons vierde kindje. Nou ja, we natuurlijk, maar omdat mijn man aan het varen was voor 5 maanden, kon hij natuurlijk mee. Voor de geslachtsbepaling ging ik naar Dr Papa in Amsterdam toe. Ik had eigenlijk alleen maar positieve verhalen over hem gelezen, dus daarom wilde ik graag daar naar toe. Vanaf 14 weken zwangerschap kan je al bij hem terecht. Ook wilde ik graag een gender reveal party houden. Ik had dit soort leuke dingen tijdens de zwangerschap echt nodig om me aan vast te houden. Iets leuks in het vooruitzicht omdat ik me de gehele zwangerschap gewoon rottig en ziek heb gevoeld.

Naar dr Papa

Met de medicijnen die ik kreeg vanwege de misselijkheid mocht ik niet autorijden en zodoende ging mijn vader met me mee naar Amsterdam. Gelukkig maar, want het sneeuwde ook nog eens! In de namiddag was er flink nog wat sneeuw voorspeld. Gelukkig vond mijn vader het geen probleem om met sneeuw te rijden.
We waren mooi op tijd binnen. In verband met het weer waren we ook op tijd vertrokken. Dr Papa is onder andere ook bekend doordat er veel bekende Nederlanders bij hem de echo laten maken. Misschien ken je het filmpje van Bridget wel? De wachtkamer hing vol met geboortekaartjes van bekende Nederlanders. Superleuk om tussen te neuzen!

De echo

Toen we aan de beurt waren werden we hartelijk ontvangen door dr Papa. Ik mocht op de bank gaan liggen. Het geslacht had hij al snel gezien en daarna ging hij door met de echo. Wàt een kundige man. Hij vertelde zoveel over de baby, hij legde alles geweldig uit en heeft de baby ook meteen helemaal nagekeken. Hij nam overal de tijd voor en hij deed ook wat metingen. De baby was nu 103 gram. Ik vind dit soort metingen dus echt zo leuk om te weten. De baby lag ietsje voor op schema. Op zich niets geks, want dat lagen de andere drie jongens ook steeds. Ook hebben we nog even een kijkje kunnen nemen met liveview, ondanks dat de baby daar nog erg klein voor was.

geslachtsbepaling dr papa

Het hartje

Waar ik vooral van onder de indruk was, was dat hij het hartje al zo goed kon nakijken. Hij liet ons zien dat de baby twee boezems heeft, twee kamers, goed gelokaliseerd in het lichaam, geen vocht rondom, we hebben de aorta gezien en ook konden we in kleur zien hoe het bloed door het hart heen stroomde. Zó bijzonder. En dan te bedenken dat ik 14 weken zwanger was en het hartje dan dus maar 1cm groot is. De baby was helemaal goedgekeurd. Er waren geen gekke dingen op de echo gezien gelukkig.

geslachtsbepaling dr papa
WK = wervelkolom
LL = linker long / RL = rechter long
LK = linker kamer / RK = rechter kamer
LB = linker boezem / RB = rechter boezem

Het geslacht vond ik eigenlijk helemaal niet belangrijk! Het was met deze echo een leuke bijkomstigheid, maar ik was zó onder de indruk van wat er allemaal te zien was, terwijl het allemaal zo klein nog is in het lijfje. Ik heb echt de hele dag met mijn hoofd in de wolken gelopen! Ik heb bij de andere jongens ook pretecho’s laten maken, maar dit vond ik wel echt de meest speciale! We kregen de film en foto’s mee op USB stick, in een opbergdoosje. Deze echo was het geld méér dan waard!

Tijdens de gender reveal party later in die week heb ik het geslacht bekend gemaakt. Volgens dr Papa werd het 100% zeker een jongetje. Elke echo die ik daarna nog kreeg was het nog steeds een jongetje (gelukkig haha) en zoals je hier hebt kunnen lezen, is in mei onze zoon K geboren!

Heb jij een geslachtsbepaling gedaan? Of ben je van plan een geslachtsbepaling te laten maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: