Dragen met een draagdoek

Toen ik zwanger was van de derde wist ik zeker dat er een andere draagdoek moest komen. We hadden al twee zoontjes, die ik ook allebei heb gedragen. Mijn oudste eerst (helaas) nog in de BabyBjorn. Toen wist ik nog niet dat dit niet goed was voor de heupjes… Toen hij wat zwaarder werd heb ik hem nog een tijd in de Tricot Slen gedragen. Mijn middelste zoontje heb ik alleen in de Tricot Slen gedragen. Nu wilde ik graag gaan voor een geweven draagdoek omdat je daar beter mee kan knopen en ook langer mee kan dragen. Tijdens mijn zwangerschap kocht ik de Ellaroo Maija. Ik was namelijk helemaal om door de mooie kleuren.

Vorig jaar juli werd mijn zoontje geboren, precies tussen de hele hete dagen in. Mijn zoontje zat echter niet helemaal lekker in zijn velletje. Mijn moeder gevoel zei me dat dit anders was dan bij mijn andere jongens (geen krampjes). Ik dacht aan reflux en dit werd bevestigd door de huisarts en ook door de arts van het consultatiebureau. Omdat ik ook overproductie van melk had, bleven we de problemen samen in stand houden. Het was heel moeilijk om op elkaar af te stemmen. Al vroeg na de bevalling ben ik de draagdoek gaan gebruiken. Dit bleek een uitkomst. Mijn ventje viel vrijwel meteen in slaap en sliep van voeding tot voeding.

Uren heb ik hem op mijn buik/borst gedragen. Soms deed ik hem er ’s ochtends om half 7 al in. Puur om hem stil te krijgen. Met het naar school brengen van de oudste was het ook erg handig. De kinderwagen mag bijvoorbeeld niet mee naar boven in verband met de drukte en opstoppingen boven in de gang. Zo kon ik direct naar boven lopen zonder hem te moeten tillen. Ik had mijn handen zo ook nog eens vrij voor mijn twee andere kinderen.

Toen hij wat ouder werd wilde ik hem ook op mijn rug gaan dragen. Als hij op mijn buik zit kan ik alles toch wat minder goed zien/doen met een baby voor me. Het rugdragen lukte me zelf echter niet heel geweldig. Het knelde, of de doek zat niet goed. Ik heb een draagconsult genomen. De draagconsulente kwam bij ons thuis en eigenlijk was ik meteen al fout begonnen. Ze leerde me handige trucjes en binnen no time “gooide” ik mijn baby zelf op mijn rug. Ze zei dat ik zo mooi kon knopen. De volgende ochtend probeerde ik het helemaal zelf en het lukte. Zo goed zelfs, dat ik het aandurfde om F mee naar buiten te nemen.

Ik had zelf een draagjas gemaakt (zal ik later ook nog wel eens over bloggen) dus hij zat lekker warm bij me, op mijn rug. Een kindje onderweg zei tegen zijn moeder: “Kijk mam, een baby in een rugtas!” Ik vond hem zo leuk bedacht, haha.

Ik draag F nog steeds heel veel bij me. Het is echt een mama’s kindje. Dragen is ook goed voor de hechting tussen mama (of papa, als hij draagt) en kind. Ik kan het echt merken. Hij vindt het heerlijk om gedragen te worden en als ik met de doek aan kom, verschijnt er meteen een lach op zijn gezicht. Wij dragen in ieder geval nog even lekker door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: