Badkamer inspiratie; onze droombadkamer

Begin van het jaar had ik al een stukje geschreven over onze badkamer. We hebben een gedateerd huis en onze badkamer was dat dus ook. Voor nu hebben we het even opgeknapt met een verfje over de tegels en de muren. Ook hebben we er een nieuwe tegelvloer ingelegd in verband met de hygiëne. Over een aantal jaar, als we de aanbouw(en) gaan vervangen, dan willen we ook graag een compleet nieuwe badkamer aanleggen. En daar dromen we al wel eens over!

badkamer

Indeling badkamer

Op dit moment hebben we een wastafel en een bad in onze badkamer. We hebben de tegels etc wit geverfd maar het sanitair is nog gewoon bruin/beige. Een prachtige combinatie dus. Maar goed. Voor nu is het functioneel. We douchen in bad. Op het bad zit een plastic deurtje bevestigd tegen het spattende water. Op zich is douchen in bad niet heel erg handig, maar we kunnen douchen. Als we straks onze aanbouw gaan realiseren kunnen we de indeling van onze badkamer helemaal zelf bepalen. Ook kunnen we onze badkamer zelfs iets vergroten.

Bad

Ik heb altijd al een bad gewild. Het leek mij zó heerlijk. Wat was ik blij toen er in dit huis een bad zat. Ook al was het gedateerd. Het leek me heerlijk om lekker in bad te liggen. Alleen de vorige eigenaar was volgens mij zelf klusser. Hij heeft het lig gedeelte van het bad ònder de badkraan gemonteerd! Aan het vrije uiteinde van het bad zit het putje… Lekker in bad liggen zit er voor mij dus helaas (nog) niet in. We gebruiken het bad trouwens wel heel erg veel. De kinderen gaan heel graag samen in bad! Wat is dàt fijn zeg. Een keer vullen en heel veel speelplezier! Naast het bad hebben wij een grote mand speelgoed staan voor in bad.

Douche

Nu hebben we dus geen aparte douche, we douchen in bad. Maar als we de badkamer gaan verbouwen zou ik wel heel graag een aparte douche hebben. Een inloopdouche vinden we allebei heel erg mooi. Zelf vind ik een douchecabine ook mooi. In ons oude huis hadden we een vierkante, ruime douchecabine met hele stevige deuren van veiligheidsglas. Het zag er erg mooi uit! Een  voordeel van een douchecabine is dat het water echt binnen de cabine blijft, wat een hoop nadrogen scheelt. Een regendouche lijkt me trouwens ook wel wat. Dat schijnt heel erg ontspannend te zijn! Ik heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar het lijkt me heerlijk!

Tegels

We hebben zo ook al onze ideeën over het kleurgebruik in de badkamer. Zelf vind ik grijs erg mooi. De tegels die we nu hebben vind ik ook al erg mooi. Het zijn grote, grijze tegels. Op de wanden zou ik dan graag een iets lichtere kleur grijs willen. De tegels mogen ook weer groot zijn. Tegenwoordig kan je ook de tegels online bestellen. De combinatie donkere vloertegels en lichte wandtegels vind ik zelf heel erg fris.

Wat voor een soort badkamer vind jij mooi?

Dit is een gesponsord artikel

2 Reacties over “Badkamer inspiratie; onze droombadkamer

  1. Wij hebben een kleine badkamer. Tijdens de verbouwing hebben we een muur verplaatst zodat we nu een toilet, badmeubel en inloopdouche met regendouche hebben kunnen plaatsen. De vloeren zijn grijs en de muren zijn bij de douche alle kleuren van de regenboog. De kleur wordt steeds minder en eindigt in wit. Heel fris en vrolijk!

  2. Mooie fotos! Word er helemaal blij van. In ons huis is nu ook nog een ligbad, met daarin een douche (met douchegordijn). Op zich is een bad wel lekker, maar we willen eigenlijk liever een goede douchecabine en regendouche. Onze badkamer gaat dus op de schop. Lijkt me heerlijk om uit mijn dak te gaan met fleurige (of zandkleurige) wandtegels en vloertegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: