Druivensap

Dit blogje had ik al heel lang gepland staan, maar ja, ik kon de foto’s niet meer vinden, die ik ervoor gemaakt had. Lekker handig dus. Toen ik ze laatst weer tegen kwam heb ik ze dus maar meteen online gezet, kon ik die niet meer kwijt raken.

In augustus was het geloof ik, kreeg ik van mijn oma vers van de tuin een grote schaal met druiven. Ik had de druiven pas, maar ik vond dat ze wel héél erg snel rijp werden. Veel sneller dan dat wij ze konden opeten. Daarom besloot ik er wat anders mee te doen. Weggooien vind ik immers zo zonde.

Ik besloot er druivensap van te willen maken. En wel druivensap zónder suiker. Puur sap dus en geen siroop. Ik zette de druiven op in ruim water en bracht ze aan de kook.

Ondertussen plette ik de druiven met een stamper. Hierdoor kunnen te smaken goed in het water trekken, waardoor je heerlijk sap krijgt.

Kook de druiven een poosje, totdat de druifjes een beetje grauw beginnen te verkleuren. Alle smaken zitten dan in het water.

Hang een vergiet op een litermaat (of andere kom) en leg daarop een kaasdoek. Giet hier het druivensap mengsel in. Laat het een tijdje staan uitlekken.

Je kan de punten van de doek ook bij elkaar pakken en het bolletje druivenpulp opdraaien zodat je al het sap eruit kan draaien, dat gaat ook ietsje sneller. Maar let op, want als de pulp net uit de pan komt is het gloeiend heet.

Als al het sap uit de pulp is kan je de pulp uit het kaasdoek weggooien.

Het sap wat over gebleven is doe je terug in de (schone) pan en breng je aan de kook. Als je het weer hebt gekookt dan kan je het sap gieten n flessen die je daarvoor net hebt uitgekookt.

De gevulde flessen zet je op zijn kop. Daarna moeten de flessen wel vacuüm gaan trekken, je hoort dan een ploppend geluid. De flessen zijn zeker een jaar houdbaar.

 Proost!

Een reactie op “Druivensap

  1. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Dutch sites, install the myTaste widget.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: