Een bad of een douchecabine?

douchecabine

Inmiddels wonen we alweer 7 jaar in dit fijne huis. We zijn er elke dag nog steeds zo blij mee. Maar omdat het van oudere mensen was geweest, was er behoorlijk veel werk te doen. En nog steeds wel. We zijn nog steeds niet klaar. Dat geeft niet, want we kunnen er zo ons eigen plekje van maken en ondertussen genieten we hier van ons gezin én ons fijne plekje.

Badkamer

Een van de vertrekken die we nog moesten opknappen was de badkamer. Die was namelijk onwijs oud, bruine bloemetjes tegeltjes, een beige bad en wastafel. Eind 2019 hebben we het opgeknapt. We hebben er een groot bubbelbad in gezet en we douchen in bad. We hebben er een glazen douchedeur op gemonteerd maar eigenlijk komt er tijdens het douchen best wel veel water naast het bad terecht. Dat is soms best wel lastig. Misschien was het beter geweest om toch een douchecabine te plaatsen…

Voordelen douchecabine

  • Een douchecabine bevat een douchedeur en sluit daarom goed af. Zo heb je nauwelijks last van spatwater wat natuurlijk erg fijn is.
  • Omdat je een douchecabine helemaal kunt afsluiten behoud je ook de warmte binnen. Je hebt dan bijna geen last van koude luchtstromen en het douchen wordt zo heel comfortabel.
  • Een douchecabine is makkelijk te plaatsen. Je kan een douchecabine gewoon op de tegels plaatsen, maar natuurlijk ook op een douchebak.
  • Er is ontzettend veel keuze qua douchecabines en voor elk budget is er wel een.

Voordelen bad

  • Badderen is goed voor je lichaam. Je blijkt zelfs calorieën te verbranden als je in bad zit!
  • Badder is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor je geest. In bad zitten is namelijk heel erg ontspannend. Als je in bad gaat voordat je naar bed gaat, zal je vaak ook sneller in slaap vallen en dieper slapen.
  • Je kan meerdere kinderen tegelijk in bad doen wat makkelijk en tijdbesparend is.

Toen we het huis kochten zat er al een bad in. We vonden dat heel prettig met eerst drie en later vier kinderen. De kinderen gaan hier echt heel graag in bad. Op het bad zat een groot deurtje wat je kon inklappen. Het bestond uit drie paneeltjes. Hier beschreef ik onze badkamer hoe hij was toen we het huis kochten. Nu hebben we een deurtje op het bad staan wat uit één stuk bestaat. Wellicht is het deurtje gewoon iets te smal.

Schoonmaken van douchecabine

Een douchecabine bevat glazen douchedeuren en dat kan vaak wel gezien worden als vervelend om schoon te maken. Maar eigenlijk valt dat best wel mee! Zelf maak ik de badkamer altijd gewoon schoon met azijn. Kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon. Voor de hardnekkigere vlekken gebruik ik daar dan wat bakingsoda bij. Voor meer tips kan je kijken op Oma Weet Raad. Wat belangrijk is, is eigenlijk om het gewoon regelmatig een doekje met azijn er langs te halen, dan hoef je nooit hard te poetsen om het schoon te krijgen.

Wat hebben jullie in de badkamer? Een bad of een douchecabine? Ben je er tevreden over?

Afbeelding is van Pixabay

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: