Een wel hele bijzondere aankondiging!

Afgelopen weken was het erg rustig op mijn blog, zoals je wellicht hebt gemerkt. Na de bruiloft wilde ik graag alles weer oppakken. Onze jongste gaat nu ook hele dagen naar school en ik had daar dus overdag echt tijd voor. Ik had mijn werkplekje boven op zolder weer helemaal ingericht en ik begon weer met een blogplanning. Ik had weer wat blogs kunnen inplannen. Tot dus ver ging het prima. Totdat ik dus ziek werd. Ik voelde me zo ontzettend beroerd. Misselijk… moe… Maarja, die vermoeidheid was niet gek na de bruiloft en alle voorbereidingen die er aan vooraf gingen. De misselijkheid was ook niet gek, want mijn man had er ook last van en een vriendin had buikgriep…. En toen grapte mijn man: “Ben je niet gewoon zwanger?”

zwangerZwanger

Op 18 oktober deed ik ’s avonds een zwangerschapstest. En tot onze verbazing was die positief! We krijgen een vierde kindje, ik ben zwanger! Heel erg bijzonder weer. De timing was wel heel erg apart weer, want degene die mij op Instagram volgen zullen wel hebben gezien dat mijn man eind oktober ook weer is vertrokken voor een lange reis met de marine. We hadden dus maar een paar dagen de tijd om sámen aan het idee te wennen. Wel hebben we de eerste echo al vroeg gehad en konden we daar samen naar toe. Het hartje klopte al en alles zag er gelukkig goed uit.

Misselijk

Nu mijn man dus weg is, sta ik er alleen voor. Drie jongens thuis en zwanger dus. En ik moet eerlijk bekennen dat dat best wel heel erg pittig is. Ik heb heel erg last van misselijkheid, kokhalzen en overgeven. De hele dag door. Dit heb ik bij de zwangerschappen van de jongens ook gehad, best lang ook nog wel. Bij mijn middelste had ik er het kortst last van en dat was met 18 weken pas over. Bij de andere twee jongens dus nog langer misselijk geweest en overgegeven. Ik kan bijna geen enkele geur verdragen…. schoon wasgoed, vies wasgoed, de geur in de koelkast, douchegel, shampoo, deo, etensgeurtjes, sigarettenrook, etc. Nou ja eigenlijk dus heel erg veel. Dat is de aanleiding om te kokhalzen en vaak moet ik daar dus ook van spugen.

Medicijnen

Het spugen en de misselijkheid belemmert mij in mijn dagelijkse doen en huishouden, wat erg vervelend is omdat alles een beetje blijft liggen. Ik zit nu ook aan de medicijnen tegen de misselijkheid en het is nu wel wat verbeterd gelukkig. Niet over, maar wel wat meer te doen. Enige nadeel van de medicijnen is dus dat ik daar heel suf van word. ’s Avonds kan ik dus ook niks anders meer dan alleen maar slapen. Ik probeer er zoveel mogelijk aan toe te geven, maar de momenten die ik voorheen gebruikte om wat te bloggen zijn dus gewoon weg. Dat komt dan wel weer, hoop ik.

Echo’s

Zoals ik hier boven schreef ben ik bij de eerste echo samen met mijn man geweest. Ik was toen even ruim 7 weken zwanger. De tweede echo was de termijnecho. Die had ik met 10 weken en een paar dagen. Hier was het kindje precies genoeg meegegroeid in vergelijking met de eerste echo. Het hartje klopte luid en duidelijk en het zag er allemaal weer goed uit. Vorige week heb ik een extra echo gehad omdat de verloskundigen in de praktijk een demo van een nieuw apparaat kregen. Ik was gevraagd om als proefpersoon te liggen. Echt superleuk! Ook deze echo zag er supergoed uit. Het is nu echt al een minimensje. Vandaag ben ik 12 weken en 1 dag in verwachting.

Bij deze dus een excuus van mijn kant voor mijn afwezigheid, de mailtjes die ik niet of te laat heb beantwoord etc. Het was geen onwil, maar het had een reden!

Ik ben zwanger!

 

4 Reacties over “Een wel hele bijzondere aankondiging!

  1. Wat ontzettend leuk! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Maar o wat een vreselijk heftige tijd hé als je zo beroerd bent! Ik weet er helaas alles van. En dan nog zonder je man ook! Ik hoop dat je genoeg hulp hebt om op terug te vallen want het is bijna geen doen alleen. Sterkte!

  2. Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!
    Zelf ben ik ook zwanger van onze 4e….bijzonder iedere keer opnieuw. Wat knap hoe je dat doet zonder je man….! Ik weet niet hoe je het doet.. maar ik heb er bewondering voor! Vooral in het begin had ik echt moeite om overeind te blijven van het misselijk zijn en vermoeid zijn, zelfs met man;-)
    Tussen alle drukte en kwaaltjes door: geniet ervan! Heerlijk zo’n huis vol (straks);-)

  3. Wat leuk om te horen! Van harte gefeliciteerd beide! Een kindje is gewoon niet te ‘timen’, maar gelukkig wel gewenst! Wat erg van die misselijkheid. En wat vervelend dat Kees nu net weer even in deze eerste en tweede trimester moet varen! Nu waren extra handen en steun wel makkelijk geweest! Moet voor hem ook weer niet al makkelijk zijn om te weten hoe je je voelt em dat hij er niet echt fysiek voor je kan zijn… soms moet je dan maar gewoon het huishouden op een laag pitje zetten en (extra) hulp troepen inschakelen waar nodig! Vooral naar je lichaam luisteren en goed voor jezelf zorgen! Dat komt het met de kids ook wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: