Een nieuw WordPress thema!

We zijn weer online! Na een dag niet en/of niet goed bereikbaar te zijn geweest zijn we er weer. Toen ik mijn blog twee jaar geleden verhuisde naar WordPress kocht ik daarbij een (duur!) thema. Dat moest wel goed zijn dacht ik. Maar helaas, ik heb er heel veel problemen mee gehad. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld ook problemen na het updaten van WordPress. Sindsdien kon ik de update helemaal niet meer uitvoeren. Mijn scherm bleef wit en ik moest de totale backup weer terug zetten.

Vorige week kreeg ik bericht van mijn server dat de site niet meer stabiel was. Afgelopen week merkte ik het ook dat ik veeeeel meer spammails kreeg op mijn emailadres van de blog. Tijd voor verandering dus.

Ik kocht een nieuw thema, dat ook geschikt moest zijn voor de webshop. Maar helaas, ik kreeg het vandaag niet aan de praat. Ik heb het zelfs ook opgegeven. Ik heb nu een ander thema gezocht wat qua blog indeling lijkt op mijn oude thema. De kleuren bevallen me nog niet helemaal, maar daar ga ik nog mee aan de slag. Voor nu zijn we weer online, veilig en wel. De site draait (eindelijk!) weer op de nieuwste WordPress en alle plug-ins zijn bijgewerkt, zo fijn.

Zoekfunctie

Voor mij heeft deze verandering van thema meteen ook een heel groot voordeel. Eindelijk de zoek functie die ik zo graag wilde! Ik had al een zoekfunctie, maar die werkte alleen op het winkel gedeelte. De zoekfunctie die er nu op staat werkt op zowel het winkel als het blog gedeelte! Fijn! Als je nu zoekt op “kruidenboter”, dan kom je mijn overheerlijke kruidenboter recept tegen!

Lees meer tags

Nog een groot voordeel vind ik de “Lees meer” tags die dit thema heeft. Op het oude thema was ik er ooit al mee begonnen, maar ik vergeet het gewoon in te stellen! Het huidige thema doet het gewoon automatisch. Handig voor mij dus. Zo blijft de voorpagina van de blog overzichtelijk, zonder lange lappen tekst.

Groen

De kleur blauw is nu nog wat overheersend. Dat wil ik graag veranderen in de “Kaboutertuin groen” die jullie gewend zijn. Ik wil nog wat doen met foto’s in de header, zodat mijn blog ook (weer) makkelijk herkenbaar wordt. Ook ben ik in onder andere de sidebar nog wat informatie verloren, dus dat zal ik nog terugzetten. Het kost weer wat even wat werk, maar wel weer voor het goede doel! 😉

Wat mis jij nog op mijn blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: