Een nieuwe auto gekocht!

Met de komst van onze vierde zoon zijn we ook op zoek gegaan naar een andere auto. We hadden een Opel Astra, waar we overigens heel erg tevreden mee waren, maar met die auto konden we helaas niet als compleet gezin op pad gaan als onze zoon was geboren. Toen mijn man in maart terug kwam na de lange reis zijn we daarom ook gaan kijken voor een andere auto. Een zevenzitter moest het worden.

Mijn man had via internet al wat gezocht naar auto’s. Hij had een lijstje gemaakt met diverse merken die een optie zouden kunnen zijn. Uiteindelijk na het lezen van diverse ervaringen had hij nog twee auto’s over die het zouden kunnen worden. Hij had ook een mooie (tweedehands) auto op het internet gevonden bij een garage hier in de stad en hij maakte een afspraak voor een proefrit voor twee dagen na zijn thuiskomst. We zijn samen een proefrit wezen maken en waren meteen verkocht.

Opel

We hebben hem ook meteen gekocht. Het is een Opel Zafira geworden. We zijn echt fan van Opel. Met onze vorige auto hebben we nooit gezeur gehad en alles is heel degelijk. De auto kreeg die week nog meteen onderhoud en einde van de week konden we hem ophalen. Ik was de eerste die er meteen een lange afstand mee mocht maken. Ik moest namelijk naar Duitsland toe dus ik kon meteen ook wennen aan de auto. Hij rijdt zo ontzettend lekker. De instap is iets hoger dan de Opel Astra die we hadden en dat was zeker in mijn zwangerschap erg lekker. Ook heeft de auto wat meer comfort. Het is allemaal net even wat luxer. De achterbank zit ook heel fijn en de jongens hebben ook veel beenruimte. Dat is nu op zich nog niet zo nodig, maar voor straks als ze groter worden kan dat wel eens heel handig zijn.

Autostoeltje

Ik had al heel veel babyspullen weg gedaan. Onze maxicosi had ik nog wel bewaard. Onze baby kan daar voorlopig dus in zitten. Maar de vervolg autostoel (groep 2), was heel lelijk geworden en had ik dus al weg gedaan. Onze oudste was een grote baby en ging dus al redelijk snel (met 9 a 10 maanden) over naar de vervolgstoel. Hoe langer je je baby achterwaarts vervoert hoe beter natuurlijk. We gaan langzaam aan dus maar wel alvast een autostoeltje uitzoeken voor onze baby. Ik zag dat er is inmiddels ook weer een hoop is veranderd is met de autostoeltjes. De meeste spullen van onze babyuitzet kochten we voor onze eerste zoon, hij is inmiddels 10 jaar.

Onze nieuwe auto heeft ook isofix. Ik weet wat het is, maar hoe dat allemaal precies werkt weet ik niet en daar moeten we ons dus ook nog even in gaan verdiepen. Ook las ik wat over i-size en veiligheidsharnassen en eerlijk gezegd ben ik daar helemaal niet van op de hoogte. Er is voor ons dus nog een hoop uitzoek werk als we een autostoeltje uitzoeken.

Ik ben benieuwd waar jullie op letten als jullie een autostoeltje uitzoeken? Welke autostoel heb jij voor je kindje en bevalt die stoel?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: