Een vrije dag uit het leven van een moeder van drie

Vandaag wil ik jullie een kijkje geven in mijn leven. Gewoon een willekeurige vrije dag. Natuurlijk zal je niet in detail zien wat ik allemaal heb gedaan, maar de foto’s geven een globale weergave van mijn dag. De dag die ik hier laat zien is van anderhalve week geleden ongeveer. Ik had eerder nog niet echt tijd om het helemaal uit te werken, daarom is het even opgeschoven naar vandaag.

We staan vaak vroeg op. De kinderen zijn echt ochtendmensen en doorgaans tussen 6 en half 7 wel wakker. Soms nog wel eerder. Hier in huis hebben we eigenlijk de regel dat we voor half 7 niet naar beneden gaan. De kinderen mogen dan nog even bij ons liggen, of zachtjes even op hun kamer spelen of een boekje lezen. Als het half 7 is mogen ze naar beneden gaan. Ik maakte vandaag ontbijt voor ze; Griekse yoghurt met muesli en banaan.

De kinderen mogen pas tv kijken als ze helemaal klaar zijn. Dat wil zeggen; aangekleed zijn, hebben gegeten, tandjes gepoetst en de schoenen aan. Ondertussen maak ik de lunchtrommeltjes voor ze klaar.

Om 8.10 uur is het tijd om te vertrekken. De jongste gaat in principe altijd mee in de draagdoek. School is dichtbij en de deur gaat pas om 8.20 uur open, maar ik hou niet van haasten. Ik wil beide kinderen rustig de klas in kunnen brengen en eventueel nog even kijken bij een werkje waar ze mee bezig zijn. De oudste wil vaak graag nog even een stukje voorlezen. Zo leuk om te merken hoe snel hij daarmee al vooruit gaat! Als de bel gaat ga ik met F weer naar huis.

Ik ontbijt met F en kleed hem aan (ik neem hem vaak nog in de pyama mee, omdat hij meestal pas laat wakker wordt). Tegen half 10 kwam de pakketpost en hier kon je al zien wat er allemaal in zat.

Terwijl F zelf even gaat spelen begin ik alvast aan het huishouden. Vandaag staan er veel klussen op het progamma, helaas. Ik doe meestal wel veel op een dag, dan hoef ik de andere dagen niet zo heel veel te doen en alleen maar wat bijhouden.

Vandaag was het toilet aan de beurt. Even de pot flink poetsen met jif en bleek (niet door elkaar hoor) en daarna schrob ik de vloer schoon met pure bleek. Dit is met vier mannen in huis (ok, drie die de wc gebruiken) ook echt wel nodig. Het is altijd weer zo fijn als alles naar zwembad ruikt, haha.

Vervolgens zwengel ik de wasmachine weer eens aan. Ik weet niet eens hoeveel wassen er door heen gaan per week… maar wel véél. Meestal heb ik sowieso iedere dag wel een was, soms wel meerdere. We hebben gelukkig een grote trommel van 8 kilo. Ik probeer de was wel altijd op te hangen. In de zomer kon dat lekker buiten, nu ben ik gebonden aan de waslijnen die we binnen in het hok hebben hangen. Hier kan ik echter maar een was tegelijk ophangen….

Tussen 10 en half 11 gaat mijn lieve moppie naar bed. Het is een vroeg slaapje, maar we zijn helaas ook gebonden aan schooltijden. De kinderen hebben een continu rooster en moet ik om 14 uur alweer ophalen. Vóór die tijd moet F dus hebben geslapen. Ná die tijd op bed liggen werkt voor hem niet. Hij maakt vaak wel een hele lange ruk. Soms wel 2,5-3 uur! En dan moet ik hem wel eens wakker maken omdat we zijn broers gaan halen. Als hij op bed ligt, ga ik eerst even zitten met een kop thee. Ondertussen lees ik even wat bij op social media.

Tja, en dan is het toch echt die keuken die me roept. De vaat van de avond er voor stond nog op het aanrecht. Soms hebben we ’s avonds echt geen fut meer om de boel even op te ruimen, en ja dan is je keuken ’s morgens ontploft. Dan baal ik altijd wel even dat we dat ’s avonds toch niet hebben gedaan…

Maar na een kwartiertje ziet het er alweer zo uit. Alles weer spik en span en de wasbakken weer helemaal schoon. Heerlijk als ze je zo tegemoet glimmen. En ook lang leve mijn vaatwasser. Ik zou echt niet meer zonder kunnen hoor!

Nu heb ik even mijn handen vrij. Tijd om bezig te gaan met het Sinterklaascadeau voor S! Ik kocht eerder dit jaar al een winkeltje via marktplaats. Ik had er toen nog niet echt een doel mee, ik wilde het de jongens misschien samen geven… maar toen S een winkeltje op zijn verlanglijstje had staan, was de keuze snel gemaakt om het aan hem te geven met Sinterklaas. Wel had het winkeltje een nieuw likje verf nodig en daar ben ik nog mee bezig.

Tussen de middag werd F alweer wakker. Tijd om te lunchen. Omdat de grote tafel nog vol stond, at hij voor deze keer zijn een aan de salontafel. Ik vind het altijd zo schattig als hij zo lief op zo’n stoeltje zit.

Voor mij is er vandaag nog een hele grote klus. Namelijk het opvouwen van 4 wassen! Bah, wat een ondankbaar werk is dat toch eigenlijk ook he. Voor je het weet ligt je net gevouwen wasgoed alweer smerig in de mand. Ik kreeg de klus niet helemaal af voordat we de jongens gingen halen.

Om 5 voor 2 vertrekken we van huis. Nu ging F mee in de wandelwagen. Al heerlijk warm in gepakt in de voetenzak.

Bij thuiskomst gaat mama nog even verder  met was vouwen. Het is een hele klus, maar alles is weer gesorteerd. De handdoeken gaan beneden in de kast, alleen de groene en de halve witte mand moeten naar boven toe.

Samen met F lees ik nog even een Woezel en Pip Sinterklaas boekje. Hij vindt het leuk. Wijst heel vrolijk alle plaatjes aan. Heerlijk als ze even zo lekker kunnen lezen. Het gebaar voor “Boek” kan hij intussen trouwens ook gebruiken.

Ook vouwde ik nog even alle luiers in elkaar. Als je alles goed op volgorde sorteert is het een klusje van niks. Inmiddels hebben we echt een hoop luiers, dus het wassen en vouwen heeft ook niet zo’n haast meer. wat een gave printjes hebben ze toch he?

Eindelijk zijn de nieuwe stofzuigerzakken binnen! Vorige keer had mijn man ze gekocht bij een bekende winkel. Ze hadden de zakken voor onze stofzuiger niet, maar andere zakken moesten beslist passen. Nou, van de week merkte ik dus dat het helemaal niet goed ging. De troepjes zaten overal in de stofzuiger… behalve in de zak. Het filter was echt te goor en ik voelde dat alles door de motor gezogen werd. Snel bestelde ik online stofzakken en ze zitten perfect. Wat scheelt dat een hoop in zuigkracht!! Dat had ik eerder moeten weten. Ik ging de beneden verdieping door met de stofzuiger en daarna nog even met de dweil. Alles weer heerlijk schoon.

De jongens krijgen uit school een beker thee en een schaal met fruit. Ze vinden zo’n grote schaal met fruit om samen te delen heel erg leuk. Leuker dan ieder een bakje. Het zijn echt fruitmonsters hoor, want zo’n schaal is ook zo leeg. Verder bereidde ik vanmiddag het eten nog voor en om kwart voor 5 vertrok ik met de oudste naar zwemles. Hij zwemt van 17 uur tot 17.45 uur. Een beetje een rottijd met eten. Er voor eten is niks, zwemmen met een volle maag is niet lekker. Als ik met hem naar zwemmen ben maakt mijn man de rest af, zodat we om 18 uur aan tafel kunnen.

Vanavond, voordat de jongens gingen slapen, deed ik ook nog even een klusje. Een paar dagen eerder kocht ik een kapstok. Ik wilde voor de jongens een eigen kapstok hebben, zodat ze ieder ook een eigen mandje hebben voor de sjaal, muts en wanten. Ik heb deze op kinderhoogte opgehangen. Nu is het een soort sidetable. Boven op de kapstok heb ik wat kaarsjes gezet en een boeddha beeld. En het is praktisch. Ieder heeft twee haakjes; voor de jas en de tas. Het werkt! Ze hangen hun jas en tas zelf op na schooltijd.

’s Avonds ga ik nog even alleen naar koopavond. Ik had een cadeau besteld via de webshop van de Intertoys (met korting!) en deze ben ik even gaan ophalen. Hier kon ik natuurlijk geen kindjes bij hebben. Terwijl mijn man de oudste twee op bed lege (ik had de jongste al gedaan) kon ik dus mooi even van huis.

Zoals je was het een vrij drukke dag met stomme huishoudelijke klusjes, met weinig tijd voor mezelf. Ik hoop dat ik binnenkort ook wat meer de tijd kan vinden om wat  voor mezelf te gaan doen, want daar ben ik wel aan toe. Toevallig is dat nu ook de opdracht van de adventchallenge. Die komt dus op het goede moment!

2 Reacties over “Een vrije dag uit het leven van een moeder van drie

    • haha volgens mij ook! Nu ben ik ook wel een zeikerd met de was hoor, ik denk dat veel kleding nog een tweede keer aan zou kunnen van de kinderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: