Een week lang me-time #mamachallenge2015

Deze zomervakantie doe ik mee aan de Mama Challenge. Er zijn een aantal opdrachten die je als blogger tijdens de vakantie kan uitvoeren. De scholen zijn bij ons afgelopen week al weer begonnen, maar in het zuiden van het land gaat de vakantiepret nog even door. Een van de opdrachten die bij de Mama Challenge hoort is een week lang iedere dag iets voor jezelf doen. Soms is dat op zichzelf al een uitdaging, me-time zoeken. Lees je mee hoe ik het er vanaf gebracht heb?

Peuterpuberteit

Afgelopen twee weken zijn heel pittig geweest met onze jongste. Hij sliep erg slecht. Overdag wilde hij niet meer slapen, maar ’s avonds en ’s nachts dus ook niet… Hij was ook verkouden en er waren ook twee tandjes onderweg. Bovendien heeft hij ook een behoorlijk sterke eigen wil, dus ik vermoed een combinatie van alles. We sliepen de nachten heel erg slecht en overdag waren we compleet gebroken. Op zulke momenten is het dan ook echt moeilijk om tijd voor jezelf vrij te maken, hoewel je er dan juist meer behoefte aan hebt…

Rommelmarkt

Vorige week gingen we met de kinderen naar de rommelmarkt. Het was heerlijk, alleen in de middag hadden de kinderen het wel gehad. Oma nam ze mee en ik bleef nog heel even met mijn man. Het was heerlijk, zo lekker in het zonnetje. Ik besloot om vrijdag wéér naar de markt te gaan. Dit keer echter alleen, zonder kinderen. Ik ging samen met mijn moeder. Het begon met regen maar in de loop van de ochtend klaar het weer op. Wat zaten we heerlijk! Het zonnetje erbij, samen, heel gezellig. Lekker kletsen, zo vertrouwd. Heerlijk vind ik dat hoor. Ik heb een hele fijne en rustige (gelukkig wel veel klanten!) dag gehad. Om vervolgens weer thuis te komen in mijn gezellige drukte. 😉

image

Greys Anatomy

Naar aanleiding van mijn Netflix bericht, vertelde mijn vriendin dat ze bijna alle seizoenen van Greys Anatomy heeft. Ik mocht ze van haar lenen. Top! Ik heb heel wat afleveringen gekeken. Zo’n leuke en verslavende serie! Binnenkort maar weer verder kijken.

image

Boek lezen

Ik ben nu in een ander boek begonnen, ik lees nu twee boeken tegelijk. Beide over opvoeden. Lekker hoor, buiten op onze nieuwe loungeset met een boek wegzakken in de kussens!

Knutselen

Ik ben dol op creatief bezig zijn. Ik heb werkelijk waar teveel hobby’s! Soms ook wel eens lastig! Afgelopen week heb ik me gestort op mijn silhouette cameo. Hij heeft namelijk laatst boven op mijn bureau (ik moet het echt eens opruimen!) een plekje gekregen. Ik merk dat ik hem nu veel sneller even aan zet. Echt fijn. Heb weer veel leuks gemaakt. Onder andere een spontaan cadeautje voor een vriendin van mij.

image

Nagels

Op mijn werk mocht ik in verband met hygiëne mijn nagels niet laten groeien. Nu ik gestopt ben met werken worden ze echt snel lang. Ik vind het leuk om zo nu en dan mijn nagels even te lakken. Dat deed ik deze week dus ook!

Bad

In dit huis hebben we een bad. Ik gebruik hem zelf niet heel vaak. Soms is het wel heel erg lekker om even in een warm bad te dobberen. Het is wel heel erg ontspannend. Ik ging afgelopen week dus een keer in bad.

Bloggen

Bloggen is hobby. Lekker van me af schrijven. Ik doe het (bijna) dagelijks. Het van me af schrijven werkt ontspannend en is ook echt even tijd voor mezelf. Het liefst zou ik nog vaker bloggen, maar dat lukt me tijd technisch niet.

 

Zoals je kunt lezen heb ik toch wat momenten voor mezelf kunnen pakken. Eigenlijk zou ik het standaard moeten in plannen, tijd voor mezelf. Door tijd voor jezelf te nemen kun je ook beter ontspannen. Wat je ook weer een betere mama maakt!

Andere bloggers

Ik doe deze challenge natuurlijk niet alleen. Samen met heel veel andere mama’s gaan we de uitdaging aan. Lees je ook eens bij de andere mamabloggers?

The Mommy Diaries – The Blog Mother – Je kindje doet het zo – Poldermama – Bampraat – MMopvrijdag – Mama Kletst

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: