Ei muffins

Ik was op zoek naar simpele receptjes om wat te kunnen food preppen (voeding van te voren bereiden). Ik wilde deze ei muffins graag eens maken. Simpel, maar gezond en voedzaam! Kijk, daar houden we van. En ze zien er nog leuk uit ook.

Afbeelding 629

Wat heb je nodig?

Je kan de muffins natuurlijk vullen naar smaak, ik gebruikte:

– eieren

– spinazie

– champignon

– kerstomaatjes

– geraspte kaas

– cupcake vorm, ik gebruikte een ijzeren van Wilton met papieren vormpjes. Maar de papieren vormpjes zijn dus geen succes. Die blijven aan het ei vastkleven. Beter kan je dus een siliconen muffinvorm gebruiken.

Afbeelding 599

Maak een bodem van spinazie blaadjes. Snijdt de champignons in vieren en leg in elk bakje een champignon.

Afbeelding 601

Vervolgens snijdt je de tomaatjes ook in vieren en ook leg je dus in ieder bakje een tomaatje.

Afbeelding 602

Bedek het groentemengseltje nu met een laagje geraspte kaas. Dit geeft een heerlijke smaak aan het ei. Je kunt natuurlijk ook nog wat ham of spek als vulling gebruiken. Ik maakte mijn muffins nu vegetarisch.

Afbeelding 605

Klop de eieren nu met een garde los. Vervolgens giet je wat eiermengsel in alle bakjes. Pas op dat je niet te snel giet, want je giet er echt snel naast (dat had ik dus). Daarna schuif je de muffins in de oven.

Afbeelding 636

Ik deed ze op 200 graden en dan een minuut of twintig. Hou ze goed in de gaten. De muffins komen nog wat omhoog en worden dan lekker luchtig. Pas op dat de kaas niet verbrand. Dit is een hele lekkere snack voor tussendoor of voor in de broodtrommel!

Eet smakelijk!

4 Reacties over “Ei muffins

    • Ja dat zijn ze ook!! Heerlijk om tussendoor te nemen. Je kan ook lekker variĆ«ren met de groentes (evt vlees) die je er door heen doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: