Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Ik was op zoek naar simpele receptjes om wat te kunnen food preppen (voeding van te voren bereiden). Ik wilde deze ei muffins graag eens maken. Simpel, maar gezond en voedzaam! Kijk, daar houden we van. En ze zien er nog leuk uit ook.
Wat heb je nodig?
Je kan de muffins natuurlijk vullen naar smaak, ik gebruikte:
– eieren
– spinazie
– champignon
– kerstomaatjes
– geraspte kaas
– cupcake vorm, ik gebruikte een ijzeren van Wilton met papieren vormpjes. Maar de papieren vormpjes zijn dus geen succes. Die blijven aan het ei vastkleven. Beter kan je dus een siliconen muffinvorm gebruiken.
Maak een bodem van spinazie blaadjes. Snijdt de champignons in vieren en leg in elk bakje een champignon.
Vervolgens snijdt je de tomaatjes ook in vieren en ook leg je dus in ieder bakje een tomaatje.
Bedek het groentemengseltje nu met een laagje geraspte kaas. Dit geeft een heerlijke smaak aan het ei. Je kunt natuurlijk ook nog wat ham of spek als vulling gebruiken. Ik maakte mijn muffins nu vegetarisch.
Klop de eieren nu met een garde los. Vervolgens giet je wat eiermengsel in alle bakjes. Pas op dat je niet te snel giet, want je giet er echt snel naast (dat had ik dus). Daarna schuif je de muffins in de oven.
Ik deed ze op 200 graden en dan een minuut of twintig. Hou ze goed in de gaten. De muffins komen nog wat omhoog en worden dan lekker luchtig. Pas op dat de kaas niet verbrand. Dit is een hele lekkere snack voor tussendoor of voor in de broodtrommel!
Eet smakelijk!
Leuk recept zeg! Dit is niet moeilijk en wil ik wel eens maken. Ze lijken me ook lekker als snack!
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Afbak croissantjes
Ja dat zijn ze ook!! Heerlijk om tussendoor te nemen. Je kan ook lekker variƫren met de groentes (evt vlees) die je er door heen doet.
Wat leuk om zo samen te maken, dat vind ik zelf nog wel leuk om te doen š
Sylvia onlangs geplaatst…Sundayās Finest #6
En ze zijn heerlijk!!!