Favoriete Kindermuziek

Wij luisteren graag naar muziek. Heerlijk om mee te zingen, gebaren te maken en om op te dansen. Er zijn een aantal cd’s die we bij alle drie de kindjes veel geluisterd hebben/ nog luisteren. Ik laat vandaag zien welke vier cd’s onze favorieten zijn. De cd’s staan in willekeurige volgorde.

 1. Woezel en Pip meezingliedjes
Deze cd zit bij het eerste boek van Woezel en Pip. De liedjes zijn nog ingezongen door Guusje Nederhorst. Het zijn hele lieve en rustige liedjes. Persoonlijk vind ik deze heel mooi. Soms zet ik de cd op als ik wil dat het wat rustiger in huis.

2. DD Company – In de maneschijn
Dit is een cd met de welbekende kinderliedjes, maar dan in een up tempo jasje gestoken. De liedjes zijn heel vrolijk en zingen ook fijn mee. Voordeel is dat mijn man deze cd ‘ook wel te doen’ vindt. 😉 Lekker mee zingen en gebaren maken met ‘klap eens in je handjes’, ‘in de maneschijn’, ‘zo gaat de molen’ etc. 

3. Cd’s  van Sprookjeswonderland in Enkhuizen
Wij hebben alle cd’s. Ik heb ze op een usb stick gezet en zo luisteren we alle liedjes achter elkaar door. Het zijn de liedjes die in het park bij alle huisjes te horen zijn. We kennen ze inmiddels van achter naar voren (de oudste twee kids ook) en het blijft echt leuk.

4. Sesamstraat – Vriendjes voor altijd
Liedjes uit het tv programma Sesamstraat. Wij kijken eigenlijk nooit Sesamstraat, omdat het een rottijd is. Maar deze cd is zo leuk. Het zijn geen bekende kinderliedjes (tenzij je natuurlijk naar Sesamstraat kijkt), maar als je ze eenmaal kent wel leuke meezing liedjes. Onze oudste was er helemaal weg van destijds. Ik merk dat onze jongste het nu ook al heel leuk vindt. 
Toen mijn oudste 1,5 jaar was ging mijn man weer een paar maanden varen. Dit liedje vonden we toen erg leuk:

Alle liedjes van de Sesamstraat cd zijn leuk, maar dit is toch ook van onze favorieten… Ridder Tommie!

De oudsten krijgen nu inmiddels meer een eigen smaak. Die maak ik niet meer blij met Sesamstraat of Woezel & Pip. 😉 F heeft nu een mooie leeftijd voor deze cd’s. Hebben jullie kinderen ook favoriete muziek? Wat luisteren jullie veel? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: