Fifteen

Gisteravond nam mijn man mij mee uiteten, nog voor mijn verjaardag, in Amsterdam. Hij wilde me graag meenemen naar Fifteen, het restaurant van Jamie Oliver. Ik vind Jamie Oliver namelijk geweldig. Ik heb ook een aantal kookboeken van hem. We waren er best op tijd, even voor 18 uur. Het was erg rustig. We gingen zitten (de banken zitten daar geweldig trouwens!) en we keken even lekker om ons heen. Het was echt een mooie tent.

We konden kiezen of we het chefs menu wilden (3-gangen/4-gangen of 5-gangen) of dat we gewoon iets van de kaart wilden hebben. We kozen voor de kaart. Vooraf had ik een steak tartaar. Het was echt super lekker! Mijn man had makreel op een bedje van biet en aardappel. Was ook erg lekker volgens hem, ik heb het niet geproefd haha.

Voor het hoofdgerecht kozen we allebei voor vlees (er was ook vis). Mijn man had een lamsbout met bonen (links op de foto) en ik had een entrecote met aardappeltjes, knolselderij en champignons. Het was echt heel goed. Het vlees was heel mals en de smaak was heerlijk. Inmiddels was de hele tent trouwens ook volgelopen. Bijna alle tafeltjes waren bezet!

We namen ook nog een dessert. Mijn man had het taartje van mokka. Ik ging voor het Fifteens dessert; vanille custard, rood fruit (rabarber), crumble en kaneelroom. Hoewel ik van de kaneel in de room niet zoveel proefte, was de rest van het dessert om je vingers bij af te likken. Je kon proeven dat het echt homemade was. De smaken waren heel puur. De custard was ook echt heel lekker.
Als “afzakkertje” namen we nog een koffie (man) en een verse muntthee (ik).
Het was een leuke en vooral lekkere avond! Jammer dat we er een stuk voor moeten rijden want het was zeker wel voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: