Fitness bal aanschaffen tijdens zwangerschap

fitness bal zwangerschap

Tijdens mijn vierde zwangerschap kwam ik weer terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Op dat moment stond ik er toen een paar maanden alleen voor. Mijn man was namelijk aan het varen. Het was vooral belangrijk om mij actief te houden, zodat ik me in huis met de nodige dingen zou kunnen redden.

Fitness bal

Ze raadde mij tijdens het eerste consult al een fitness bal aan. Bij haar in de praktijk had ik er al op een gezeten, het was er een van het merk Gymnic plus. Ik vond deze superfijn omdat de bal niet helemaal rond is, waardoor je veel houvast hebt. Diezelfde middag bestelde ik er een en de volgende dag was deze al in huis.

Natuurlijk ging ik er meteen mee aan de slag. Het voelde zo fijn! Ik had echt het gevoel dat ik mijn bekken even kon resetten als ik op de bal ging zitten. De bal kreeg een vaste plek in onze woonkamer. Vanaf nu zat ik veelal alleen maar op de bal. Tv kijken deed ik op de bal, als we visite hadden en we zaten bij de bank dan ging ik ook op de bal.

Oefeningen

Ik kreeg ook oefeningen om op de bal uit te voeren. Ik moest onder andere rondjes draaien met mijn bekken op de bal. Zowel linksom als rechtsom. Het gaf mij ook ontspanning in mijn stuitje.

Bevalling

Ook tijdens de bevalling kan je de fitnessbal inzetten. Dat heb ik dan ook gedaan! Een fitnessbal tijdens de bevalling kan er voor zorgen dat je bevalling wat comfortabeler verloopt. Door met de bal te bewegen maak je ruimte voor je kindje. Ikzelf vond het heel erg fijn om tijdens mijn bevalling over de bal heen te hangen. Natuurlijk kan je ook op de bal zitten.

Na de geboorte

Toen onze zoon er eenmaal was, heeft deze bal ook zeker zijn geld nog opgebracht! Mijn zoontje vond het heerlijk om bij ons op schoot te liggen als we op de bal zaten. Door een beetje te “bouncen” konden we hem heerlijk in slaap wiegen!

Heb jij ook gebruik gemaakt van een fitnessbal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: