Fotoboek van Fotofabriek.nl REVIEW

In samenwerking met Fotofabriek mocht ik een fotoboek maken. Ik maak eigenlijk niet zo vaak digitale fotoboeken, de meeste foto’s bewaar ik gewoon digitaal. Ik wilde dus niet zomaar een boek maken om te testen, het moest wel een speciaal boek worden. En toen had ik plots een goed idee. Ik wilde een fotoboek maken van de babyshower die ik voor mijn zus regelde. Het boek moest een mooie en tastbare herinnering aan de babyshower worden, voor mijn zus.

fotofabriekSoftware Fotofabriek

Ik keek er eerlijk gezegd een beetje tegenop om met het fotoboek te beginnen. Het is een programma dat ik tenslotte nog niet eerder had gebruikt. Ik had namelijk niet al te veel tijd. Ik downloadde het programma en eigenlijk sprak het programma voor zich. Het komt wel overeen met andere fotoboeken aanbieders. Het programma werkt makkelijk en ik vind het gebruiksvriendelijk. Je kan zelf layouts maken, maar je kan ook kiezen voor sjablonen. Dat vind ik zelf altijd makkelijk. In één avondje had ik het boek in elkaar zitten.

Het programma geeft trouwens aan als foto’s niet geschikt zijn. Als de resolutie niet goed genoeg is krijg je een waarschuwingstekentje. Over het algemeen zijn telefoonfoto’s en whatsapp foto’s prima om in het boek te verwerken. Alleen de foto’s die je via whatsapp hebt gekregen kan je niet al te groot laten afdrukken in het boek. Als je het fotootje klein houdt is het echter geen probleem.

Mijn fotoboek is gedrukt in hardcover A4 Staand. Hieronder meer info:

  • A4 staand fotoalbum met harde kaft(21x30cm)
  • Inclusief 24 pagina’s, uit te breiden tot 200 pagina’s
  • Voorzien van hardcover omslag met gratis foto, tekst en rugtitel
  • Perfect gedrukt en hoogwaardig gebonden
  • Prijs: vanaf €22,99

Mapje

Zelf maak ik altijd ontzettend veel foto’s. Tijdens het maken van een digitaal fotoboek vind ik het dan lastig om overzicht te bewaren en om de hoeveelheid foto’s over het aantal pagina’s te verspreiden. Wat ik zelf dan altijd doe is de mooiste foto’s, die zeker weten in het boek moeten, verzamelen in een apart mapje. Ik kopieer de foto’s hier dan naartoe. Eventueel verdeel ik deze foto’s dan ook weer onder in submapjes. Zo maakte ik nu submapjes per spelletje. Ik wilde voor de meeste babyshower spelletjes niet meer dan twee pagina’s gebruiken. Soms is het passen en meten met de foto’s, soms verwijder ik tòch nog wat foto’s uit het mapje totdat het allemaal mooi past.

Resultaat

Waar ik mijzelf vooral over verbaasde was de levertijd. Maandagmiddag is mijn album in bestelling genomen en donderdag lag het al op de mat! Toevallig ging ik die donderdagavond naar mijn zusje toe, met mijn samengestelde kraampakket voor haar, en zodoende kon het babyshower fotoalbum direct mee! Het album is echt van hele mooie kwaliteit. Sowieso vond ik de kleuren heel erg mooi helder en fris. Precies zoals de foto’s zijn. De pagina’s zijn van goede kwaliteit en dikte waardoor het fijn is om het album door te bladeren.

Ik vond het heel leuk om een fotoalbum van de babyshower, als onderdeel van een kraampakket, cadeau te geven aan mijn zus! Ze was er ook echt heel erg blij mee. De babyshower was een geweldige dag en met zo’n boek heb je daar ook echt een tastbare herinnering aan. Misschien is het een leuk idee voor jullie?

Ben jij al bekend met de Fotofabriek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: