Friday Favorites #1

Ik heb een aantal keren een weekdagboek bij gehouden op de blog. Ik vond dat leuk om te doen, maar ik wil ook niet al té persoonlijk bloggen. Al een tijdje ben ik aan het denken hoe ik jullie toch een beetje een kijkje kan geven. En daar is de nieuwe rubriek Friday Favorites uit gekomen. Hierin zal ik wat leuke momenten van die week delen. Maar ik zal de rubriek ook iets breder gaan oppakken en bijvoorbeeld lekkere recepten of leuke producten delen die ik ben tegen gekomen. Hierbij dus mijn eerste Friday Favourites!

friday favorites

Favorite #1

We hebben onze bagage terug! Op Instagram is het wel al voorbij gekomen, onze auto is namelijk kapot gegaan tijdens onze vakantie in Duitsland. De auto staat nog in Koblenz. De pechhulpverzekering kon ons maar weinig bieden waar we wat aan hadden, dus we hebben het zelf uiteindelijk opgelost. Mijn vader heeft onze spullen naar familie halverwege onze rit gebracht. Hij is dus extra op en neer gereden. Superfijn dat dat zo kon. Afgelopen weekend hebben mijn ouders alle bagage daar weer opgehaald. Heel veel hartjes voor mijn ouders die ons hierbij tijdens de vakantie, maar ook daarna nog zo geholpen hebben met onze kapotte auto! Maar wat is het fijn om dan weer je eigen spulletjes te hebben. Al onze kleding, de kinderwagen, onze inkopen die we daar hadden gedaan, mijn kolf en flesjes…..

friday favorites maxi cosi nova

Favorite #2

Wandelen! We hebben voorlopig  dus nog geen auto en ik moest toch even naar de Action. Gewoon voor gebruiksartikelen zoals wasmiddel, gootsteenontstopper, konijnenvoer etc. Toen ik de jongens naar school had gebracht ben ik er heen gewandeld. Met mijn Maxicosi Nova waar ik echt super blij mee ben. Het is een heerlijk stukje om te lopen. Ongeveer 2,5 km enkele reis. Onderweg viel K ook nog even in slaap. Gelukkig ging het met mijn bekken prima! Zo fijn om me weer steeds meer mezelf te voelen! Ik voelde me de hele dag superblij daardoor.

Favorite #3

Onze baby K! Inmiddels is onze K alweer de drie maanden gepasseerd. En wat is het een heerlijk relaxed en leuk ventje. Hij heeft zijn handjes ontdekt, pakt speeltjes over van zijn ene naar zijn andere hand en kijkt ook echt naar zijn handjes. Ook begint hij hele schattige geluidjes te maken, alsof hij echt aan het kletsen is. Zo schattig! Daar kan ik echt van genieten.

friday favorites beste bibliotheek den helder

Favorite #4

Bibliotheek. Sinds een paar jaar hebben wij een nieuwe bibliotheek. Vorige week is onze bibliotheek ook uitgeroepen tot beste bibliotheek van de wereld! Zo gaaf. Dat is nog niet eerder gelukt door een Nederlandse bibliotheek. Het is ook echt een heerlijke en hippe plek om te komen. Ik kom er dan ook graag met de kinderen. Onze oudste is echt dol op lezen en verslindt allerlei boeken. S was niet zo’n leesfan, zelf lezen vond hij niks aan. Voorgelezen worden vindt hij des te leuker. Maar ook hij krijgt gelukkig steeds meer interesse om zelf te lezen. We blijven hem stimuleren.

Favorite #5

Ok, deze gaat heel stom klinken, en ik zeg bij voorbaad maar alvast dat het niet zo bedoeld is. Maar mijn man is aan het varen.  Soms vind ik het lekker (en ik weet dat hij dat ook heeft). Gewoon even mijn regels in huis. Het huishouden doen op mijn manier. Heb ik er geen zin in, dan doe ik het niet, dan komt het morgen wel weer. Ik heb nooit echt problemen met het varen gehad, maar de laatste reis van vijf maanden was verschrikkelijk. Dat was de vreselijkste reis die we ooit hebben gehad.

Ik heb vooral op de automatische piloot geleefd en was vooral bezig met “overleven”. Ik kreeg ook veel hulp van mijn ouders (onder andere huishoudelijk en met het halen/brengen van de kinderen naar sport). Nu voel ik dat ik het zelf allemaal weer aan kan, en dat voelt zo fijn! Mijn man is nu maar voor een kleine 3 weken weg, dus dat is prima te doen. Maar gewoon het gevoel dat ík het weer alleen kan, dat is zo fijn!

Favorite Friday dopper

Favorite #6

De Dopper. Wij kopen eigenlijk al een tijdje geen plastic (water)flesjes meer. We hebben allemaal een glazen Lifefactory fles om te (her)vullen met water. Deze krijgen de jongens ook iedere dag mee naar school. Dit bespaart een hoop afval en water is gewoon hartstikke gezond om te drinken. Toen ik vorige week met vakantie was, was er een pakketje bezorgd. Dus toen we woensdagmiddag thuis kwamen lag er een verrassing op mij te wachten.

Er zat een hele lieve brief in (die ik al meerdere keren heb gelezen ?) en een gepersonaliseerde Dopper voor onze K, met een illustratie van Wendy de Boer erop. In de brief legt Wendy uit waarom ze voor de Dopper heeft gekozen. En dat juist ìk de fles kan gebruiken omdat alles wat ik drink ook bij K komt. Als hij wat groter is kan hij zelf water uit het bekertje leren drinken. Ik ben er echt heel erg blij mee en ik vind het zo’n origineel en mooi cadeau! Echt wel een van de origineelste kraamcadeautjes die ik heb gekregen!

Zo, dit was een kijkje in onze week, ik hoop dat jullie deze nieuwe rubriek leuk vinden. Volgende week vrijdag komt de volgende Friday Favorites online!

Een reactie op “Friday Favorites #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: