Friday Favorites #5

Al een paar dagen wil ik deze Friday Favorites schrijven, maar de kinderen hebben vakantie, mijn man is varen en ik ben ziek geweest… We hebben alles dus heerlijk standje chill gedaan, dus ook weinig achter de computer gezeten om te werken. Dus daarom vandaag, op een zondag, mijn friday favorites! 

Favorite #1

Vorig week zondag was ik jarig. Ik vierde mijn verjaardag dit jaar niet. Ik had geen zin in drukte en verjaardagsstress etc. Je bent natuurlijk (ongewild) toch altijd extra bezig met het opruimen en schoonmaken van het huis. ’s Morgens hadden de mannen een heerlijk gezamenlijk ontbijtje gemaakt. Ook werd ik verwend met zelfgemaakte cadeautjes van de mannen. Ze hadden voor mij geschilderd! De rest van de dag was heerlijk relaxed.

Favorite #2

De jongens hadden vakantie! Vooral F was er aan toe. Hij was de dagen voor de vakantie zo moe. Zo kon hij mooi even bijkomen. Zelf vind ik vakantie altijd erg lekker. Even geen tijdsdruk. ’s Ochtends lekker aanrommelen, laat douchen, doen waar we lekker zin in hebben. En vooral niet doen waar we geen zin in hebben. Van mij kan de vakantie nooit lang genoeg duren!

friday favorites snickers taart

Favorite #3

Waar ik ook heel erg blij van werd… was de taart die ik zelf maakte! Ik heb er al een blog over geschreven, maar mocht je die gemist hebben, hij staat hier. Deze heerlijke snickers taart is glutenvrij, lactosevrij, geraffineerd suikervrij en ook vegan.

friday favorites young living diffuser rc essentiele olien

Favorite #4

Een van de jongens werd de dag voor mijn verjaardag ziek. Hij was echt niet lekker, hij kreeg ook koorts en was bovendien erg verkouden. Hij had niet veel last van snot ofzo, maar wel van het hoesten. Toen het bedtijd was werd hij zelf ook heel benauwd, hij raakte er een beetje van in paniek. Hij vroeg of de diffuser naast het bed mocht staan. Ik gaf hem wat extra kussens zodat hij wat rechterop kon liggen. Ik zette de diffuser aan met RC (respiratory comfort) van Young Living er in. Ook smeerde ik zijn borst in met RC verdund met draagolie. Ik hoopte dat ik hem daarmee kon ondersteunen. Ik bleef even naast hem liggen. Gelukkig kalmeerde hij. Hij viel vrij snel in slaap. De volgende ochtend ging het eigenlijk best wel weer goed. Nog wel wat hoesterig, maar niet meer zo heftig als de avond er voor. Wat ben ik blij met mijn diffuser en de olie! 

friday favorites

 

Favorite #5

Hoewel ik mijn verjaardag niet vierde, nodige ik op de vrijdagochtend vóór mijn verjaardag een aantal vriendinnen uit. Op een verjaardag spreek je elkaar eigenlijk ook niet echt, omdat je dan druk bent met mensen voorzien van een hapje en een drankje. Dit keer had ik echt quality time met de meiden. En wat was dat fijn! Een kopje thee, een lekker taartje die bij iedereen in de smaak viel, en heel veel gezelligheid! Ik heb er echt van genoten!

friday favorites kringloop

Favorite #6

Ook ging ik begin van de week naar de kringloopwinkel. Het was al even geleden dat ik daar was geweest. De kinderen waren mee. We kwamen bij de kledinghoek terecht en daar vond ik, samen met S die ook lekker aan het neuzen was, superleuke kleertjes voor K! We vonden wat joggingbroekjes van Hema en H&M, die ging meteen in het mandje want die vind ik fijn. Maar ook wat leuke shirtjes en rompertjes. Tot slot gingen we ook nog even naar de zolder waar we wat boeken uitzochten.

friday favorites stoofpeertjes

Favorite #7

Ik maakte stoofpeertjes! Ik had een tas vol met stoofpeertjes gekregen. Maar het waren echt echt echt hele kleintjes! Véél kleiner dan je bijvoorbeeld op de markt koopt. Daarom waren ze eventjes blijven liggen… maar ze moesten nu toch echt verwerkt worden. En als je dan eenmaal begint met schillen, dan is dat werkje toch eigenlijk ook zo wel weer gedaan toch? Een paar uurtjes op het vuur en je hebt een heeeeerlijke pan met stoofpeertjes. Ik doe er eigenlijk niets anders bij dan water, kaneelstokjes en een klein scheutje azijn. Hoe langer je ze laat koken, hoe roder en zoeter ze worden.

Wat was jouw moment waar je blij van werd afgelopen week? Wat waren jouw friday favorites?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: