Goed gereedschap is het halve werk, ook in de moestuin

Ze zeggen wel eens… goed gereedschap is het halve werk. Nou dat is ook wel zo hoor. Dat geldt niet alleen voor gewoon gereedschap, maar ook voor de (moes)tuin! Ik ben echt al járen bezig met het zaaien en kweken van planten. Ik ben daar destijds mee begonnen puur omdat ik mijn kinderen mee wilde geven waar het eten vandaan komt. Volgens mij was mijn oudste zoontje net één jaar oud toen ik een aardbeienplant kocht. Hier in ons gezin vinden we het moestuinieren allemaal heel erg leuk, dus het is wel ons ding geworden. Inmiddels zijn we dus ook aan het investeren geweest in tuingereedschap en vandaag vertel ik je wat wij gebruiken.

gereedschapGereedschap

We zijn begonnen met een setje klein tuingereedschap. In ons oude huis (kleine binnenplaats) hadden we daar voldoende aan, maar nu we een grotere tuin hebben gebruiken we veel meer. Zo langzaam aan komt er toch best veel in de schuur te staan.

Gras

We hebben een heel stuk gras in de tuin. Gras vraagt toch eigenlijk ook wel een hoop verzorging. Toen we hier kwamen stond er nog een oude duw grasmaaier. Wat een waardeloos ding was het. De helft van de messen deden het niet. Al snel hebben we deze vervangen voor een elektrische grasmaaier (lekker decadent op ons kleine stukje gras), maar wat werkt dat toch fijn. We hebben een grasmaaier gekocht van Central Park. Al het gras wordt in de bak opgevangen en je bent er lekker snel klaar mee. Ook hebben we kantensnijder voor het gras. Hier kunnen we de zijkantjes netjes mee doen. Wat ik graag nog voor de tuin zou willen hebben is een verticuteerhark. Deze zorgt voor reiniging van je gazon.

Tuin

We hebben een schoffel gekocht. Het onkruid groeit hartstikke snel bij ons dus hiermee kunnen we dat een beetje bijhouden. Voor het planten van boompjes en struiken is het handig om een tuinspade van bijvoorbeeld Engelbert Strauss in de schuur te hebben staan. Met een klein schepje ben je anders een flinke tijd bezig om een gat te graven voor een kluit. Wat we ook veel gebruiken is een soort handploeger. Ik weet de juiste benaming er niet voor, maar als je met dat ding in de grond gaat en draait, ploeg je de hele boel mooi om en luchtig. Ook ben ik heel blij met de tuinslang van Gardena met oprolmechanisme die we aan de muur hebben hangen. We hebben er een van 15 meter, maar liever had ik er een van 25 meter gehad, zodat we de voortuin ook makkelijk konden sproeien.

Hou je ook van moestuinieren? Wat voor gereedschap gebruik jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: