Gezelschapsspellen #1 Levensweg

Het lijkt me leuk om een nieuwe ‘rubriek’ te maken voor op mijn blog. Het lijkt me leuk om eens in de zoveel tijd eens een review te geven van een leuk gezelschapsspel. Deze week laat ik jullie Levensweg zien.

Afbeelding 476

Kennen jullie het spel nog van vroeger? Ik speelde het altijd bij een vriendinnetje vroeger. Ik vond het zo leuk. Later toen we al samenwoonden kregen wij het spel ook.

Het spel

Het is een bordspel voor 2 tot 6 spelers. Op de doos staat vanaf 8 jaar. Er zitten auto’s bij en roze en blauwe pinnetjes die je kan gebruiken om de bestuurder te maken, een man of vrouw toe te voegen als je gaat trouwen en om kindjes in de auto te zetten, die je in de loop van het spel krijgt. Het spel bootst dus als het ware je hele levensweg na. Je gaat naar school, als je wilt kan je gaan studeren, daarna krijg je een baan, koop je een huis en kan je kinderen krijgen. Het doel van het spel is zoveel mogelijk geld verzamelen. Degene die aan het einde het einde het meeste geld heeft verzameld heeft gewonnen.

20150107_150253

Wat vinden de kinderen ervan?

Wij hebben dit spel nu een aantal keren met onze kinderen gespeeld. Ze vinden het leuk. L is nu bijna 7 en voor hem is het een mooie leeftijd voor het spel. Hij is fanatiek. S is 4, maar eigenlijk nog een beetje te jong voor het spel. Hij vindt het leuk hoor, maar het duurt voor hem net even te lang. Het spel duurt dan ook minimaal een uur. Ik vind dat er een leuke variatie in het spel zit doordat je telkens een ander beroep krijgt. De jongens willen beide steeds de politie agent worden. Ook de huizen die je kan kopen variëren van een krottenflat, een caravan tot supermooie huizen.

Heb jij het spel levensweg wel eens gespeeld? Wat vind je er van?

2 Reacties over “Gezelschapsspellen #1 Levensweg

    • Ja gaaf h! Ik deed het ook vaak bij een vriendinnetje. Zo’n leuk spel. Jouw twee oudsten hebben er ook wel de leeftijd voor denk ik? succes met de zoektocht bij de kringloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: