Gezelschapsspellen #3 La Cucaracha

Vandaag is het weer spelletjestijd! Vandaag laten we La Cucaracha zien. Dit spel kregen de jongen met kerst in 2013. Het was meteen een grote hit. Je moet het spel (de vorkjes, messen en lepels, nog wel zelf aan het bord bevestigen. Er zit een Hexbug Nano bij, de kakkerlak dus, en hier krijg je twee knoopcelbatterijen bij. Verder zitten er kartonnen deurtjes voor de keukentjes bij.

Afbeelding 655

Door het bestek te draaien kan je verschillende parcoursen maken. Je zet de kakkerlak aan en in het midden. Vervolgens gooi je met de dobbelsteen. Je kan een vork, mes, lepel of vraagteken gooien. Wat je gooit mag je draaien, met een vraagteken mag je natuurlijk zelf kiezen. Het is de bedoeling dat je de kakkerlak naar jouw keukentje loodst. Degene die het eerst 3 munten (een munt krijg je als je het potje wint) heeft verzameld heeft gewonnen!

Afbeelding 657 Afbeelding 654

Het is natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk steeds de dobbelsteen te gooien zodat de kakkerlak niet bij je tegenspeler in de keuken komt. Ook kan je op deze manier, als je goed gooit, het keukentje van je tegenspeler afsluiten.

Afbeelding 656

Een voordeel van dit spel vind ik dat het ongeveer 15 – 20 minuten duurt. Dit is juist voor wat jongere kinderen fijn omdat die over het algemeen een korte spanningsboog hebben.

Ken je dit spel? Het is van Ravensburger. Wist je trouwens dat de service van Ravensburger echt top is? Als je een handleiding of spel onderdeel kwijt bent kan je mailen en, als het nog op voorraad is, zenden ze je het kosteloos toe.

Onze kakkerlak was stuk. Batterij hadden we al vervangen maar hij deed het nog steeds niet. Even een mailtje naar Ravensburger (we wilden er gewoon eentje bestellen/kopen!) maar een dag later lag er al kosteloos een in de brievenbus. Helemaal top!!!

*Dit artikel is NIET gesponsord of in opdracht gemaakt. Ik heb dit artikel geschreven vanuit mijn eigen ervaring.

2 Reacties over “Gezelschapsspellen #3 La Cucaracha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: