Gezelschapsspelletjes #4 Wie is het? Disney editie

Toen mijn oudste net op school zat had hij het telkens over het spelletje “vraagstelling”. Ik begreep in eerste instantie niet welk spelletje hij bedoelde, maar het bleek dus “Wie is het?” te zijn. Een vriendinnetje van mij had het spel (gewone editie) vroeger ook thuis en we speelden het vaak. Ik vond het zó leuk. Ik besloot om “Wie is het?” voor in de zomervakantie te kopen. Ik nam de Disney editie, omdat we Disney ook erg leuk vinden.

593273_a_web

Het spel is best wel prijzig, vind ik. De prijs ligt rond de dertig euro. Ik vind de kwaliteit er eerlijk gezegd wel een beetje bij tegen vallen. Er zijn twee spelborden met klepjes. In de klepjes moet je zelf nog een kartonnetje stoppen met een Disney figuur. Het blijft redelijk zitten, maar als de kaartjes er al eens uit geweest zijn dan wil dat niet zo goed meer.

IMG-20150210-WA0007

Het spelletje zelf is wel leuk. De kinderen zijn er echt gek op en pakken dit spel ook graag. Toen we het voor de eerste keer speelden liepen we wel meteen ergens tegenaan. Als je vraagt: “Is het een meisje?”, dan zitten er plaatjes bij waarbij je daar geen duidelijk antwoord op kan geven. Er zitten namelijk plaatjes bij waar een jongen en een meisje op staan, plaatjes met dieren, plaatjes met auto’s… We hebben er nu wat afspraken over gemaakt.

Een volgende keer denk ik niet dat ik voor deze editie van Wie is het zou gaan. Ik zou dan de originele versie kiezen, met alleen maar mannen en vrouwen.

Kennen jullie het spel Wie is het? en vinden jullie het ook een leuk spel?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: