Gezelschapsspelletjes #5: Buurman en buurman Domino

S is een grote Buurman en Buurman fan. Hij ligt helemaal dubbel om de grappen van ze. Hij kreeg voor zijn verjaardag de complete dvdbox en deze is al helemaal grijs gedraaid. Samen met de oudste spelen ze ook wel eens een aflevering na. Van Sinterklaas kreeg S een dominospel en een puzzel van Buurman en Buurman.

image

Het is een leuk en kleurrijk spel. De domino kaartjes op zich vind ik wel vrij klein. De kaartjes bevatten een leuk Buurman en Buurman plaatje. Maar een groot voordeel van dit spelletje vind ik die kleine pictogrammen in het hokje. Er staat een dobbelsteenplaatje op. Met stippen van 1 t/m 6. Zo leren de kinderen ook snel de ogen van een dobbelsteen tellen. Dit schijnt belangrijk te zin in het leren rekenen.

image

Ieder begint met 7 kaartjes. Degene die het hoogst aantal ogen op het kaartje heeft (6 en 6) mag beginnen met leggen. En zo leg je om de beurt een kaartje aan de rij. Als je niet kan moet je een kaartje pakken en is de volgende aan de beurt. Net zo lang totdat alle kaartjes die je hebt op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: