Gezelschapsspelletjes: slagroomsnoet

Een paar maanden geleden kwam er een geweldig filmpje voorbij op Facebook. Het ging over het spelletje Slagroomsnoet, je hebt het vast wel gezien. Een opa speelt samen met zijn kleinzoon het spelletje Slagroomsnoet. Opa ligt het hele filmpje in een deuk, om van alles en nog wat. Opa heeft een hele aanstekelijke lach. Als kleinzoon op een gegeven moment dan ook echt slagroom in zijn gezicht krijgt, gaat opa helemaal stuk!! Ik heb er ook onwijs om moeten lachen.

Dubbele prijs

Nadat dit filmpje werd gepubliceerd kwam er een ware run op de spellen. De prijzen werden ook nog eens fors verhoogd en in sommige shops kon je gewoon 40 euro voor het spel neerleggen, terwijl de normale verkoopprijs rond de 20 euro lag. Dat werd me toch echt te gek… hoe leuk het spel me ook leek…

Een paar weken geleden had Kruidvat een geweldige actie. Ik zag hem in het krantje staan voor 7 euro! Ik ben hem meteen gaan halen en ik had mazzel. Het leek me leuk om hem alvast weg te leggen voor 5 december. Totdat het deze zomervakantie echt een paar dagen rotweer was… toen heb ik het spel maar alvast tevoorschijn gehaald. Oh wat waren de mannen blij!!! Dat moest natuurlijk meteen getest worden.

slagroomsnoet

Het spel

Het spel zit heel simpel in elkaar. Het bestaat uit een draaischijf en een snoetenkaart. Als je aan de beurt ben draai je aan de schijf en de wijzer zal aangeven hoe vaak je aan de hendel moet draaien. Draai je bijvoorbeeld twee, dan leg je je kin op het steuntje in de snoetenkaart. Je draait twee keer aan de hendel. Gebeurt er niets, dan heb je geluk en is de volgende speler. Heb je pech…. dan schiet het handje omhoog en heb je…. een slagroomsnoet!

Slagroomsnoet

Het spel

De jongens wilden het -natuurlijk- direct spelen. Gelukkig had ik een bus spuitslagroom in huis gehaald. En natuurlijk was mama ook de klos! De jongens waren in het begin wel een beetje bang dat het pijn zou doen, dat ze het handje ook in hun gezicht zouden krijgen. Dit is natuurlijk niet zo! 😉 Al moet ik zeggen dat ik bij het draaien er ook niet helemaal gerust op was. Je zit er toch “op te wachten” wanneer dat handje omhoog schiet. Mazzel als dat niet zo is natuurlijk. Ik vond het zelf wel handig om er bij te blijven zitten, want als het aan de jongens lag, werden de toeven slagroom steeds maar groter en groter haha. Dan gaat die bus natuurlijk wel héél snel leeg. Dit spel is een succes. Nog nooit hebben we ZO hard gelachen bij een spelletje!!

Ken jij het spel Slagroomsnoet? Heb je het wel eens gespeeld?

5 Reacties over “Gezelschapsspelletjes: slagroomsnoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: