Gietvloer, dat lijkt me wel wat met kinderen

We wonen inmiddels 13 jaar samen en hebben de afgelopen jaren toch ook heel wat vloeren voorbij zien komen in onze huizen. Tapijt, plavuizen, laminaat en vinyl… we hebben het allemaal gehad. Voor elk hiervan zijn er voor- en nadelen op te noemen. In ons oude huis hadden we laminaat in de woonkamer liggen. Bij ons wordt de woonkamer intensief gebruik met drie kinderen. De randjes waren kennelijk wat gaan wijken en door het vele schoonmaken zag je wat waterschade aan het laminaat. Echt zonde. In ons huidige huis heb we voor vinyl gekozen, maar dat blijkt dus geen succes te zijn met konijnen……. Ook heel erg zonde. Nu blijft de vinylvloer niet eeuwig liggen. Met de tijd willen we een betonvloer laten leggen in ons huis en dan zullen we ook op zoek gaan naar een andere vloer. Een tijdje geleden ontdekte ik de gietvloer.

gietvloer
Afbeelding: Van Hollandse Bodem

Gietvloer

Gietvloeren zijn geschikt voor zowel bedrijven als woningen. Ik ken eigenlijk (nog) niemand die een gietvloer heeft, maar op foto’s vind ik gietvloeren er echt mooi uitzien. Een gietvloer voor in een woning wordt gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan is scheuroverbruggend en UV stabiel. Gietvloeren hebben geen naden, wat ik zelf dus echt een groot voordeel vind. Denk aan bijvoorbeeld laminaat wat je niet te nat kunt dweilen, of het schrobben van de voegen bij plavuizen (rotwerk!). Op een gietvloer is het niet erg als je knoeit, want een gietvloer is vloeistofdicht. Ook heb je weinig onderhoud aan een gietvloer. Gietvloeren gaat jarenlang mee. De vloeren zijn leverbaar in heel veel kleuren. Zelf vind ik het erg mooi als een vloer gemêleerd is, zodat de vloer niet overal dezelfde kleur heeft. Hieronder zie je enkele voorbeelden van kleurstalen van deze mooie vloeren.

Van Hollandse Bodem

Een van de bedrijven die mooie gietvloeren legt is Van Hollandse Bodem. Dit is een bedrijf dat zich al 15 jaar specialiseert in gietvloeren. Ze werken alleen met hoogwaardige materialen zodat je lang van je vloer kan genieten. Duurzaamheid en kwaliteit zijn een bewuste keuze voor dit bedrijf. Het bedrijf werkt met vakmensen zodat er ook daadwerkelijk kwaliteit geleverd kan worden. Op hun site hebben ze een groot kleuraanbod aan gietvloeren staan.

Ben jij al bekend met een gietvloer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: