Glowing Skin Detox van The Green Happiness; Review

Zoals ik laatst al vertelde wilde ik dolgraag een detox gaan doen. Ik koos voor de Glowing Skin Detox van The Green Happiness. Ik deed hem in de tweede week van de kerstvakantie en ik startte op 2 januari, direct na nieuwjaarsdag. Ik had dit een week van te voren al besloten en ik had er echt naar toe geleefd. Ik had zelfs zin om met de detox te beginnen. De detox bestaat uit een opbouwdag. Hiermee eet je nog wel vast voedsel, maar een stuk minder en ook gezond eten. Dan volgen er drie detoxdagen. Hier drink je in principe alleen de smoothies, thee en water. ’s Avonds eet je een warm soepje. Daarna volgen er een tot drie afbouwdagen. Hiermee kan je het vaste voedsel weer langzaam introduceren in je eetpatroon.

glowing skin detoxDe opbouwdag

Ik begon op maandag met de opbouwdag. Ik mocht beginnen met mijn lievelingsontbijtje, namelijk overnight oats. Gisteravond had ik de havermout alvast in de plantaardige melk gezet. ’s ochtends maakte ik het af met geraspte wortel en geraspte appel. Voor mij niks geks, want dit at ik al eens. Ik experimenteer graag met groente door de havermout. De hoeveelheid melk en water in het recept leek mij al erg veel. Ik liet het water dus ook weg. Het was een heerlijk ontbijt en havermout vult ook altijd wel goed.

glowing skin detox

Tussen de middag had ik een heel goed gevulde salade. Lekker met onder andere tomaat, avocado, snijbonen en falafel. Ik heb echt van de salade genoten.

glowing skin detox

Tussendoor heb ik veel water en thee gedronken. In de avond maakte ik de kokos-kerrie soep. Dit is meteen genoeg voor 4 porties. Ik heb een deel in de vriezer gezet. Ik maakte de soep trouwens zonder linzen en kokosmelk, want dan kan je hem ook tijdens de detoxdagen gebruiken. Op mijn opbouwdag liet ik de linzen ook weg en deed ik toch nog een scheutje kokosmelk door de soep. Ik ben normaal niet zo van dit soort soepjes, maar deze soep vond ik verrassend lekker.

glowing skin detoxDe eerste dag had ik echt al ontzettende hoofdpijn. Ik heb genoeg gedronken dus daar lag het niet aan. Ik vermoed dat het al kwam door het afkicken van de suikers. Nu was het niet zo dat ik de suiker miste op die dag, maar mijn lijf kennelijk wel. Ik ging vroeg naar bed.

De detoxdagen

De eerste ochtend werd ik wakker met hoofdpijn. Het is de bedoeling om twee keer per dag een half uur naar buiten te gaan om een rondje te lopen. De ochtendloop doe je vóór je ontbijt en na je glas water met citroensap. Hoewel ik vreselijke hoofdpijn had ging ik toch lekker naar buiten. Mijn man had ook vakantie, dus dat kon gewoon. Half 8 ging ik de deur al uit. Het was nog donker buiten. Ik had een muts op gedaan en al lopende voelde ik mijn hoofdpijn gewoon wegtrekken. Dat was echt heel fijn. Het laatste stukje zweette ik ook enorm en dat is tijdens de detox juist heel goed. Weg met die afvalstoffen.

glowing skin detox

Mijn eerste smoothie was er een met mango, spinazie, ananas en banaan. Na mijn wandeling was dit toch wel heel erg welkom hoor. En hij was echt lekker. Wat mij direct opviel was de grootte van de porties. Je mag alles wat je maakt namelijk opdrinken, tenzij er bij staat dat het voor twee dagen is. Het kwam vaak neer op 2,5-3 glazen smoothie. Nou daar kan ik het wel op doen hoor. Normaal als ik een smoothie neem dan neem ik gewoon een glas.

Bevroren

glowing skin detox

Hierboven zie je de blauwe bessen met veldsla smoothie. Ik had de bessen uit de vriezer gehaald, dus die waren nog bevroren. Zodoende werd mijn hele smoothie erg koud en kon ik het lepelen, omdat het net een soort sorbet was geworden. Zelf vond ik dit niet zo’n succes omdat ik hier juist erg koud van werd. En tijdens de detox had ik het juist al zo snel koud. Volgende keer toch maar eerder uit de vriezer halen en laten ontdooien.

glowing skin detox

In de late middag was er dit lekkere sapje. Deze drink je twee dagen. Het is een vitamine A boost. Een wortelsapje met kiwi. Ik vond hem lekker!

glowing skin detox

Dit sapje heet de Hug-in-a-Mug. Het is een warme smoothie met ook gember wat verwarmd, appel en kaneel. Ik voelde me echt heel erg goed tijdens de detox. Ik heb 1,5 dag last gehad van hoofdpijn en dat was daarna verdwenen. Ik voelde me echt energiek.

De lekkerste

glowing skin detoxDit is de split-ijs smoothie. Dit is echt de aller aller allerlekkerste smoothie die ik ooit heb gedronken en deze ga ik er ook in houden. Banaan, mango, sinaasappels, amandelmelk en vanille. Wauw, echt een superlekkere combinatie! Deze smoothies zijn echt geen straf om de hele dag te drinken. Dit maakt dat de Glowing Skin Detox goed is vol te houden.

In de avonden waren er dan de soepjes. Daar heb ik geen mooie/smakelijke foto’s van. Sorry! Ik had weinig zin om veel moeite te doen om alles mooi op de foto te krijgen, ik ging liever zo spoedig mogelijk aanvallen! De kokos kerrie soep vond ik lekker. De andere soepjes waren niet zo mijn ding. De broccolisoep vond ik lekker, maar de structuur een beetje gek. De gekruide aardappelsoep heb ik ook gemaakt en daarvan vond ik alleen de eerste helft van het bakje lekker. Daarna ging het mij zo ontzettend tegen staan dan ik echt met lange tanden heb zitten eten….

De afbouwdagen

Op dag 5 ben ik begonnen met het afbouwen van de Glowing Skin Detox. Voorzichtig aan wat vast eten introduceren. Ik had deze zoete aardappel/boekweit noedels nog in de kast liggen en dat vond ik gezond genoeg klinken om te eten. Samen met wat roerbakgroenten heb ik daar lekker van gesmuld.

glowing skin detox

Zie je het etiketje dat om de noedels heen zit? “Positive eating”, dat vond ik wel grappig om even op de foto te zetten, haha.

glowing skin detox

De hele week heb ik me echt zitten verlekkeren aan grote garnalen. Ik wilde mezelf daar op dag 6 dan mee gaan verwennen. Lekker wat grote garnalen door een goed gevulde salade heen. Jammer genoeg vond ik op dat moment de garnalen toch een beetje tegen vallen qua smaak. In gedachte had ik me ze toch lekkerder voorgesteld, jammer! Ik heb geen last gehad met het over gaan naar normaal voedsel.

Wat vond ik van de Glowing Skin Detox?

Ik vond de Glowing Skin Detox echt in een woord geweldig! Wat ik heel opvallend vond is dat je lichaam op een hele natuurlijke wijze wordt gereset. De eerste 1,5 dag had ik hoofdpijn, dat trok gelukkig wel weg. Verder was ik ook echt heel erg moe. Ik kon daar goed aan toe geven en ging automatisch ook veel eerder naar bed. Voor 22 uur lag ik er nu steeds in en normaal lig ik meestel niet voor 00.00 uur. Ook voelde ik mezelf hartstikke ontspannen. Ik kon gemakkelijker even tussendoor iets voor mezelf doen. Even terug naar de basis en alleen groente en fruit eten zorgde er wel voor dat ik me, ondanks de vermoeidheid in de loop van de dag, ook echt energiek voelde.

Ik wilde de Glowing Skin Detox doen om in één keer van de suikers af te kicken. Dat is gelukt. Ook heb ik geen trek meer gehad in snoep. Dit was voor mij het allerbelangrijkste. De knop weer om naar een gezonde leefstijl. Ook ben ik met de detox wat afgevallen. Ondanks dat het niet het doel was, was het toch wel heel aangenaam.

Wat ik wel heb gemist, en waar ik af en toe ook echt even behoefte aan had was kauwen. Gewoon even op je eten kauwen. Zou ik de Glowing Skin Detox nog eens doen? Ja, absoluut! Wel zou ik de soepjes die in het programma zitten laten voor wat het is en dan mijn eigen soepjes maken. Bijvoorbeeld een tomatensoep. Dat vind ik veel lekkerder. Alleen al voor de heerlijke smoothies zou ik het graag nog eens willen doen. Maar gewoon even bewust omgaan met jezelf en je eten voelde voor mij echt goed.

Heb jij wel eens een detox gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: