Glühwein zonder alcohol; voor kinderen of zwangeren

December is de maand van gezelligheid. Zowel in huis als buitenshuis. Vaak wordt dan ook warme glühwein geserveerd. Dit verwarmende drankje past prima bij de kerst, maar uiteraard ook bij Oud en Nieuw. Zelf ben ik absoluut geen liefhebber van welke soort wijn dan ook. Maar sinds een aantal jaar maak ik nu dit recept voor alcoholvrije glühwein en dat is toch wel erg lekker! Zo maakte ik vorig jaar met Oud en Nieuw glühwein mèt alcohol en glühwein zònder alcohol. Met het recept zonder alcohol kunnen kinderen en zwangeren ook genieten van een lekker glaasje warme drank.

alcoholvrije glühweinWat heb je nodig voor alcoholvrije Glühwein?

  • 1 liter blauwe druivensap
  • 300 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs of 1 theelepel anijszaad
  • 3 kardemompeulen
  • 4 kruidnagels
  • 1 sinaasappel
  • Eventueel een vulbaar theezakje

Hoe maak je de alcoholvrije Glühwein?

Pak een grote pan en doe hier de druivensap en het water in. Was de sinaasappel goed en snijdt de sinaasappel in 4 parten. Vul het theezakje met de (ster)anijs, kardemompeulen en kruidnagels. Knoop het zakje goed dicht. Je kan de specerijen ook zo in de pan gooien, maar dan moet je de wijn voor het opdienen nog wel even zeven. Breng de alcoholvrije wijn tot het kookpunt en laat het zachtjes op het vuur opstaan. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. Na een half uurtje haal je de sinaasappel eruit en je mag de sinaasappel uitknijpen boven de wijn, zo komt de zoete smaak van de sinaasappel er nog in. Haal het zakje met specerijen eruit en de wijn is klaar om op te dienen.

Giet het in mooie wijnglazen en doe er eventueel nog een plakje sinaasappel of een kaneelstokje in. Dit staat erg feestelijk. Vooral kinderen kunnen het waarderen als ze “wijn” krijgen in een echt wijnglas. Drink smakelijk!

Drink jij graag glühwein?

Een reactie op “Glühwein zonder alcohol; voor kinderen of zwangeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: