Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Niet de mooiste foto, wél de allerlekkerste glutenvrije pizza! Ik maak hem tegenwoordig ook koemelkvrij, omdat ik koemelk ook niet verdraag. Vandaag deel ik het recept wat ik er voor gebruik, dan kan je hem ook namaken.
Maal eerst de havermout fijn. Ik doe dit altijd even in de blender. Meestal is het met een minuutje klaar. Daarna doe ik de havermout in een mengkom. Hier doe ik de kokosyoghurt, eieren, peper, zout en de oregano olie bij. Roer alles nu goed door elkaar. Het deeg voor de glutenvrije pizza is niet een deeg zoals je gewend bent. Het is meer een beslag en blijft dus plakkerig.
Doe een vel bakpapier op het bakblik en giet hier het beslag voor je glutenvrije pizza op. Maak er met een lepel een mooi en egaal geheel van. Vervolgens bak je de bodem een minuut of 5 af in de oven op ongeveer 200 graden. Daarna is de bovenkant van je pizza hard en dan kan je hem beleggen.
Voor het beleggen van de pizza gebruik ik altijd eerst tomatensaus. Hiervoor gebruik ik gewoon zo’n pakje (niet geconcentreerde) tomatenpuree. Vervolgens beleg ik het dan met alles wat ik lekker vind. Vooral heel veel groenten (champignons, paprika, tomaatplakjes etc), soms ham of spekjes. En ik gebruik er zelf geraspte geitenkaas voor.
*Young Living is ook essentiële olie van goede, therapeutische kwaliteit. Young Living heeft ook een lijn oliën die geschikt zijn om mee te koken. Je kan dus hiervoor niet elke willekeurige olie gebruiken.
Klinkt goed, dat gaan we eens proberen.
Patricia onlangs geplaatst…Callboys seizoen 1 en 2 op Videoland vanaf 9 mei