Goede voornemens 2015

Het jaar 2015 is aangebroken, 2014 ligt alweer achter ons. Ik vind het echt bizar hoe snel het allemaal voorbij gaat hoor… Nu met drie kindjes gaat het (heel erg cliché) nóg sneller voorbij.
Ik doe eigenlijk nooit echt aan goede voornemens. Tja, ik rook niet, ik drink niet, ben aardig op gewicht…. haha! Nee hoor, goede voornemens vind ik eigenlijk zo’n onzin.

Wel wil ik graag een soort to-do lijstje maken met dingen die we dit jaar graag willen aanpakken in huis. In maart 2014 zijn we namelijk verhuisd naar onze jaren 30 woning. Aan het huis moest nog ontzettend veel gebeuren. We noemen het zelf al een 10 jaren plan, maar we zijn lekker op weg. Inmiddels is ons huis al voorzien van centrale verwarming, de slaapkamers boven zijn zo goed als af en de woonkamer is ook zo goed als af. We blijven in ieder geval lekker bezig.


* Gang opknappen
De gang is best ouderwets. Maar het behang zit er nog netjes op dus we willen het gewoon gaan witten. De deur is houtkleur, maar een verfje is hoognodig. De gang is vrij donker, dus ik denk dat we alles gewoon helemaal wit maken. Wat we met de vloer willen doen weten we nog niet. Oorspronkelijk hoort er een tochtportaal in de hal. Het liefst zouden we dat met de tijd terug willen brengen in oorspronkelijke staat.

* Overloop opknappen
Het plafond op de overloop licht nu open. Dit was nodig omdat de nieuwe elektra van de slaapkamer daarop aangesloten moest worden. Nu is het de bedoeling dat het plafond er helemaal uit gaan, omdat dit zachtboard is. Het elektra zal ook op de overloop vernieuwd worden en er zal nieuwe bedrading getrokken worden naar de meterkast. De overloop wordt helemaal geschilderd/ opgeknapt en we willen er nieuwe vloerbedekking leggen. Wat precies weten we nog niet, misschien gewoon laminaat zoals op de slaapkamers.

* Trap bekleden
De trap is op het moment kaal. Toen we hier kwamen was het hele huis voorzien van hoogpolig tapijt, ook de trap, wat er al minstens 30 jaar lag. Echt heel vies en het rook ook heel muf. We hebben alles er uit gehaald. Maar de trap is nu dus nog kaal. Het klinkt ook allemaal best hol en het is gehorig, dus we willen zo snel mogelijk wat op de trap hebben.

* Voortuin
De voortuin is op het moment helemaal niks. Er stonden een heleboel buxussen en hortensia’s in. Deze planten waren helemaal verwilderd en uitgeschoten. We hebben de buxussen eruit gehaald (deze zijn giftig) en de hortensia’s gesnoeid. Afgelopen zomer heb ik mijn moestuin in de voortuin gehad. Een deel van de tuin is nog voorzien van grind. Dit willen we graag eruit halen maar ligt echt tientallen centimeters diep….

* Badkamer
De badkamer is oud en ouderwets. Mooie bruine tegeltjes met bloemetjes erop en we hebben een bruin bad. We gaan de badkamer voorlopig niet vervangen. Dit willen we later pas doen als we de gehele aanbouw gaan vervangen. Wel is mijn man begonnen met het schilderen/ wit maken van het houtwerk. De badkamer heeft namelijk schrootjes en die waren allemaal donker houtkleur. Het plafond… de wanden…. De badkamer was dus heel donker. Komend jaar willen we de muurtegels ook wit maken en wel een ander (goedkoop en tijdelijk) vloertje erin leggen. Er liggen nu kleine tegeltjes in die deels los liggen en waar de voegjes uit zijn. Niet heel hygiënisch dus.

Nou dit zijn voorlopig onze klussen. Ik moet natuurlijk ook niet een al te lange lijst gaan maken, want dan zijn mijn doelen dadelijk niet haalbaar… Ik hoop dat alles dit jaar zal gaan lukken!

4 Reacties over “Goede voornemens 2015

    • Ja dat klopt hoor! Daarom trekken we er ook lang voor uit. De basis van het huis is goed. Maar alles gedateerd. Ach, het is leefbaar! Ooit is het helemaal naar ons zin!

  1. Pfew dat wordt flink aanpakken dit jaar dus! Succes ermee en nog een héél fijn 2015 gewenst waarbij o.a het klussen op rolletjes loopt. Ik hoop dat het een goed jaar wordt voor jou en je gezin.

    xxx

    • Dank je wel Lindsay! Gaat vast helemaal goedkomen. Haha inderdaad flink aanpakken, maar we wonen hier nu al heel fijn, dus het is niet erg! De ruimte is heeeeeeeerlijk!

      Jij ook een heel fijn jaar toegewenst samen met Ben! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: