Halloweenpizza; een leuke verrassing voor de kinderen

Halloween komt er aan en hoe leuk zou het zijn om de kinderen te verrassen met een Halloweenpizza? Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik helemaal niks heb met Halloween hoor, maar mijn kinderen vinden dat heksen, spinnen en spookachtige gedoe maar wat interessant. Een pompoen uithollen doen we wel elk jaar. Maar dat vind ik dan weer niet speciaal iets voor Halloween. Voor mij past dat ook gewoon bij de herfst. Vandaag laat ik jullie zien hoe je héél simpel tòch iets speciaals kan doen met Halloween.

halloweenpizza

Halloweenpizza

Zelf een pizza maken is helemaal niet moeilijk! Ik heb wel eens eerder een recept geblogd van een lekkere pizzabodem. Deze maak ik altijd van speltdeeg en is lekker luchtig. Eigenlijk is het gewoon een brooddeeg en deze bestaat maar uit vijf ingredienten: speltmeel, water, olie, gist en keltisch zeezout. Eigenlijk koop ik nooit meer kant en klare bodems. De pizza kan je natuurlijk beleggen naar eigen smaak. Ik doe altijd eerst lekker wat tomatensaus en Italiaanse kruiden. Vervolgens doe ik lekker veel groente (paprika, champignons, bloemkool, courgette etc). En meestal top ik het af met geraspte kaas. Maar in plaats van geraspte kaas kan je nu plakjes kaas en eventueel ham of salami gebruiken. Deze plakjes kaas en vlees kan je uitsteken met koekjesstekers van spookachtige figuren. Van zwarte olijven kan je spinnetjes maken! Een olijf halveren en je hebt het lijfje, door een olijf in de lengte in reepjes te snijden krijg je de pootjes.

Koekjesstekers

Tegenwoordig kan je overal koekjesstekers van kopen. Zo hebben ze voor Halloween bijvoorbeeld deze hele set met koekjesstekers. Met onder andere een bot, heksenmuts, bezemsteel, kat, spook, vleermuis, pompoen, doodskist en herfstbladeren. Met deze Halloween koekjesstekers kan je leuke figuurtjes uitdrukken uit bijvoorbeeld kaas of worst. Hiermee maak je dan in een handomdraai een hele leuke Halloweenpizza!

koekjesstekers halloweenHeb jij iets met Halloween? En je kinderen?

 

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: