Hangende tent; zo maak je hem zelf

Over het algemeen zijn kinderen dol op hutten en tenten! Van kleins af aan vinden mijn kinderen het in ieder geval fijn. We hebben een aantal tentjes gehad die je ook binnen kunt zetten. De kinderen vonden ze super leuk, maar erg praktisch waren ze meestal niet. Ook namen ze vaak erg veel ruimte in. Ik wilde daar wat mee doen en zo kwam ik op het idee om een hangende tent te maken.

hangende tent liggend

Hoe maak je de hangende tent?

Een hangende tent is eigenlijk heel makkelijk en snel te maken. Je hebt hiervoor nodig:

  • PVC elektra buis
  • PVC elektra buis sok (verloopstukje)
  • 2 tweepersoons dekbedovertrekken (evt van de kringloop)
  • duct tape

20160528_100217Ik ben begonnen met het uit elkaar halen van de dekbedovertrekken. De mooiste (die met de vlinders) heb ik helemaal los gemaakt. De andere hield ik één lange kant in elkaar. Om tijd te besparen kan je ook van allebei een lange kant in elkaar laten, maar ik wilde de vlinders graag als ingang van de tent hebben. Zet alle stukken dekbedovertrek naast elkaar aan elkaar. Zodat je een hele lange lap in de breedte krijgt. Vervolgens naai je de bovenrand van de dekbedovertrekken om, zodat er een tunneltje ontstaat. Het is even een flinke lap om te naaien…..

20160528_100213Als je de tunnel hebt gemaakt kan je de PVC buis er door heen schuiven. Schuif de sok over een uiteinde en buig de buis voorzichtig naar de andere kant van de sok toe. Je zal merken dat het niet heel gemakkelijk gaat, maar uiteindelijk krijg je de buis ook aan de andere zijde wel in de sok.

20160528_100343

Ik heb ruim over de gehele sok wat duct tape geplakt. Zo kan de buis niet losspringen uit de sok. Nu kan je de stof mooi over de gehele buis verdelen. Je ziet dat er dan al een tent ontstaat. Ik heb drie touwen vast geknoopt aan de grote ring (een klein gaatje gemaakt in de stof op twee plaatsen). De drie touwen heb ik bij elkaar geknoopt en daar weer een karabijnhaak aan vast gemaakt. Buiten in de boom heb ik een stuk touw opgehangen en daar kan ik de haak dan zo aan vast klikken! De hangende tent is makkelijk op te hangen maar ook weer makkelijk op te bergen.

20160528_100348 Wat vinden de kinderen er van?

De kinderen zijn echt dol op de hangende tent! Ik heb een zeiltje op de vloer achter in de tuin gespannen en daar kunnen ze lekker dekens en kussens op leggen. Ook wilden ze meer ruimte in de tent. Dit hebben we voor elkaar gekregen door het doek op wat plaatsen vast te zetten. Dat gaat makkelijk met bijvoorbeeld houten speelknijpers of lijmklemmen. Dan kunnen ze er met gemak alle drie in. Onze hangende tent zorgt voor uren speelplezier!

Zijn jullie kinderen ook zo dol op hutten bouwen?

Een reactie op “Hangende tent; zo maak je hem zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: