Hans en Grietje de Musical; de première

Afgelopen weekend was de premìere van de Sprookjesmusical Hans en Grietje. Zelf konden wij niet heen omdat weg gingen trouwen. Maar Debbie wilde wel heel graag voor mij in de plaats gaan. Debbie heeft drie dochters. Haar drie dochters zijn ongeveer even oud als mijn jongens. Lees vandaag dus het verslag van de musical geschreven door Debbie!

“Vandaag 24 september 2017 was het zover,we mogen dankzij Emy van Kaboutertuinblogt naar de musical van Hans en Grietje. Ik heb 4 kaarten gekregen van haar omdat ze zelf ging trouwen op deze dag.

We hadden er superveel zin in. Ik ging met mijn 3 kinderen hierheen (3 jaar,6 jaar en 9 jaar) dus ze vonden het reuze spannend. Ze hebben pasgeleden zelf in dit theater (De Stoep in Spijkenisse) opgetreden met hun dansschool en nu mochten we een musical gaan bekijken hier. Hoe leuk is dat!!!

Daar gingen we dan om half 1 kwamen we hier aan en mochten we naar binnen. Overal hingen er ballonnen, er hing een feestelijke sfeer. We hebben onze kaarten opgehaald, gauw nog even naar het toilet allemaal en net voor 1 uur mochten we naar binnen. We zaten rij 15 achterste rij maar de rijen liepen allemaal op dus konden het supergoed zien. Er liepen al twee van de cast rond en zwaaiden wat naar iedereen. Ook kwamen ze nog even gedag zeggen bij de meiden. Hartstikke leuk natuurlijk! Op de achtergrond draaide sprookjesachtige muziek. Het leek de Efteling wel, zoals mijn meiden zelf zeiden.

Hans en GrietjeHet verhaal van Hans en Grietje

Om 1 uur startte de musical was een erg leuk decor alsof je echt in het sprookje zat.Alles werd op een hele leuke kinderlijke manier gebracht heel leuk. Het verhaal was net iets anders als de orginele versie. Zo was er de heks en haar man. Die hoorde dat Hans en Grietje niet meer thuis konden wonen. Ze heeft hen aangeboden bij hun te komen wonen en dit gebeurde ook.En zo werd de heks niet in de oven geduwd maar in een kooi…Maar wel geheel op een kindvriendelijke manier.

En we hebben ook heel veel gelachen want de man van de heks wat heel erg grappig. En we mochten soms meeklappen en een dansje meedoen tijdens de show. Dat was natuurlijk heel leuk.

Na de musical werden ze nog ontvangen door de pers…en hierna mochten we in de foyer wachten want daar zou de cast komen voor een foto…en een gedeelte van de cast ging nog een soort kleine minidisco doen en kon je meedoen.

Hans en GrietjeWij gingen gauw op de foto met de heks en haar man.En toen was het nog 15 min en toen werd er omgeroepen dat het sluitingstijd was en afgelopen is. Bij het naar buiten gaan stonden Hans en Grietje ook nog daar en zijn we daar natuurlijk ook nog even mee op de foto geweest. En toen stonden we alweer buiten. De musical duurde 75 ongeveer. Het was echt erg leuk!!! We hebben enorm genoten!!!!

Maar dat kunnen jullie wel zien aan de foto’s.

Hans en GrietjeLiefs Debbie, Kayleigh, Ashley en Alyssa.”

Wat fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben Debbie! Bedankt dat je namens Kaboutertuinblogt bent geweest en ook bedankt voor je verhaal en foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: