Hardlopen; het plezier weer terug vinden

Ik heb het hardlopen weer opgepakt. Nadat ik de Damloop had gelopen heb ik er een tijd geen zin meer in gehad om te gaan lopen. Ik heb bijna 3 maanden niet meer hardgelopen. Maar toch miste ik het ook wel weer ergens. Ik ben nu dus weer begonnen.

Teveel druk

Ik denk dat de maanden voor de Damloop onbewust toch best wel veel druk hebben gelegd op het hele hardlopen. Zo lang was ik natuurlijk niet bezig en ik was behoorlijk mijn grenzen aan het verleggen. Steeds verder en steeds sneller proberen. Jammer genoeg ben ik mezelf ook behoorlijk tegen gekomen waardoor ik geblesseerd raakte. Eerst in april al, net  voordat ik mee deed aan de Bollenloop. Ik had een behoorlijk dikke knie. En ook de gehele zomervakantie heb ik niet gelopen. Ik wilde toen heel rustig aan doen omdat ik geen enkel risico wilde nemen voor de Damloop. Ik moest en zou namelijk die 16,1km halen! Dat is natuurlijk gelukt maar daarna heb ik niet meer gelopen. Ik was de zin helemaal kwijt.

Hardlopen
Een prachtig uitzicht van de week tijdens een ochtendloopje in de vrieskou.

Impulsief

En hoewel ik even geen zin had in het lopen, bleef het toch wel kriebelen. Ik wilde het wel heel graag weer oppakken. We hebben een “hardloop” app-groepje en mijn vriendin vroeg of mijn man zin had om een rondje te gaan hardlopen. Hij had last van zijn knie en wilde dus niet, maar dit leek me hèt moment om weer te gaan. Impulsief zei ik ja. Dit was op 6 december. En wat was het weer fijn!

hardlopen
Zo mooi! Rijp op de planten. Je ziet zulke mooie dingen onderweg!

Plezier weer terug vinden in hardlopen

Ik ben nu dus weer zo’n 1,5 maand bezig en in het begin moest ik wel echt even zin maken. Gewoon rustig aan, op het gemakje, genieten van de mooie natuur en de fijne gesprekken onderweg. Even geen moeten. Dat is ook de reden dat ik voorlopig toch eventjes niet mee doen aan wedstrijdjes. De Damloop ga ik absoluut nog eens doen, maar dit jaar sla ik over! Zeker omdat het ook in de maand is van onze bruiloft. Twee weken geleden kocht ik nieuwe schoenen. Die waren zó aan vervanging toe en ik was toch bang dat ik de blessures daar misschien van had gekregen. En wat lopen mijn nieuwe schoenen lekker! Het is gewoon weer fijn om naar buiten te gaan. Ik wil nu in ieder geval weer twee keer per week gaan lopen, misschien zelfs drie keer. Deze week heb ik drie keer gelopen. Gewoon even een kort rondje van 4km tussendoor. Even kijken wat er haalbaar is. Vooropgesteld ook dat het leuk blijft!

Ben jij de zin in het sporten ook wel eens kwijt geraakt?

Een reactie op “Hardlopen; het plezier weer terug vinden

  1. Ja, nu. Ik heb al een maand niet meer gelopen en daarvoor ging ik nog maar 1 keer per week. Komende week ga ik mezelf ook maar een schop onder mijn kont geven en gewoon rennen! In april wil ik mee doen aan de ijsselloop 5 kilometer. Moet kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: