Hardlopen

Twee maanden geleden kreeg ik spontaan het idee om het hardlopen weer eens op te pakken. Ik ben daar tien jaar geleden mee gestopt omdat ik geblesseerd raakte, ik kreeg last van mijn heup. Op het moment dat ik stopte kon ik 10km hardlopen.

Sinds dat ik ben gestopt met werken ben ik, helaas, heel wat kilo’s aangekomen. Het opletten op wat ik eet heeft nog niet voldoende effect. Ik ben langere afstanden gaan wandelen maar dat ging helaas niet goed. Het wandelen zorgde ervoor dat ik weer last kreeg van mijn bekken. Ik heb namelijk bekkeninstabiliteit gehad tijdens mijn laatste zwangerschap. Ik besloot dat er iets moest gaan veranderen. Ik begon weer met de oefeningen die ik destijds kreeg van mijn bekkenfysiotherapeut en ik wilde het hardlopen gaan oppakken. Ik wil die kilo’s kwijt. Ik regelde oppas en begon met een rondje van bijna 2km. Wonder boven wonder redde ik dat aan een stuk! Met mijn bekken ging het heel goed. Totaal geen last. Wel had ik weer die pijn in mijn heup, waar ik destijds om ben gestopt met lopen. Wat balen. Ik besloot niet zomaar op te geven en te kijken hoe het zou gaan.

Het hardlopen gaat echt heel erg goed. De vierde training liep ik zomaar 5km aan een stuk! In nog een redelijk mooie tijd ook. Supertrots was ik dat dit me was gelukt. Inmiddels zijn een aantal weken verder. Ondertussen doe ik ook dagelijks een workout van 25 minuten om de rest van mijn spieren te trainen. Ik merk verschil. Ik merk dat het met de spieren in mijn heup hartstikke goed vooruit gaan.

Inmiddels ben ik ook aan het trainen met een doel. En dat werkt super motiverend! Ik loop twee keer in de week hard. Ik heb nu ook een schema wat mij houvast geeft om te trainen en omdat afstand op te bouwen. De andere dagen doe ik thuis 25 minuten die workout.

Ik merk dat het lopen verslavend begint te worden. Vorige week had ik ook zo’n fijn loopje. Ik was ook echt blij dat ik weer mijn volgende loopje mocht gaan doen. Heerlijk om weer even helemaal met en voor mijzelf bezig te zijn. Even mijn gedachten verzetten. Heerlijk uitwaaien op de dijk. Muziekje aan en gaan. En wat kan je toch genieten van de natuur! Ik ren graag over de dijk, ik ben dol op de zee en geniet er echt van.

IMG_20160410_173447

Zondag zou ik een rondje van 7 km doen, ik kwam een vriendin tegen op de dijk die ook aan het hardlopen was, ik keerde om om met haar mee te lopen. Het lopen ging zó lekker. Ik heb gewoon 10,5 km gelopen. Wat wàs het lekker. En ik was zó voldaan. Echt heel erg fijn. Dit ga ik volhouden. Onvoorstelbaar gewoon. Ik heb 10 jaar niet gesport. Twee maanden geleden heb ik het hardlopen weer opgepakt en inmiddels loop ik “gewoon” weer 10km. Ik ben toch best wel trots op mijzelf!

Een reactie op “Hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: