Herfst in de tuin

In de zomer hadden we echt een prachtige tuin. Alles stond volop in bloei. Nu kan je echt merken dat het herfst is. Het is eigenlijk echt een bende! Binnenkort dus maar even tijd maken om de tuin winterklaar te maken. Alle uitgebloeide planten eruit, alle potten weer naar de schuur en alles een beetje netjes neerzetten. Ik geef jullie nu een kijkje in onze herfsttuin.

Het gras is afgelopen maanden wel echt veel mooier geworden. De meeste kale plekken zijn vol gegroeid. Een beetje verzorging doet een hoop wonderen. Ook nu er nauwelijk op gespeeld wordt door de kinderen merk je dat het steeds mooier wordt. Hopelijk hebben we volgend jaar een supermooie grasmat. Zie je alle bladeren en helicoptertjes in het gras? Vooral de helicoptertjes vind ik vervelend. Hier achter de schutting staat zo’n boom. Maar dat zorgt er dus ook voor dat er in onze tuin vele mini boompjes willen gaan groeien. En die zijn behoorlijk lastig te verwijderen!

Dit is nog over van de moestuin. Veel is uitgebloeid, maar er hangen nog twee paprikaatjes aan de plant en vooraan hebben we begin september nog boerenkool en broccoli gezet.

De boerenkool groeit echt als kool, haha! Vooral mijn middelste zoon kan niet wachten totdat we de boerenkool kunnen oogsten. Die is gek op boerenkool (met spek!).

Ook hebben we een paar broccoli plantjes staan. Maar helaas vinden de rupsen het ook erg lekker. Ik weet niet of het nog wat gaat worden…. Ze groeien wel goed trouwens.

Een van de weinige zonnebloemen die nog over is. De rest hangt al binnen te drogen. Volgend jaar hebben we in ieder geval al genoeg zaad om meer zonnebloemen te kunnen zaaien. Ik heb er nu al zin in. De zonnebloemen zijn echt goed gelukt.

Hier zijn nog enkele rijpe tomaatjes te zien. De rest hebben we al geoogst en opgegeten. Zo uit de tuin zijn ze echt wel superlekker hoor. Volgend jaar zetten we weer kerstomaatjes, maar dan wil ik ze al wat eerder voorzaaien. Nu waren we erg laat, eind mei pas!

De hortensia is ook behoorlijk uitgebloeid. Deze was nogal uitgeschoten, maar hadden we in het voorjaar (toen we het huis kochten) expres niet terug gesnoeid zodat we dit jaar wel bloemen zouden hebben. Nu kan hij helemaal terug gesnoeid worden. Hopelijk wordt hij volgend jaar aan de onderkant dan wat voller.

Onze passiebloem. Deze heeft het dit jaar zo ontzettend goed gedaan! Hij is echt heel groot geworden. Deze bloem hangt er nu nog aan. Mooi he? In de voortuin heb ik er ook een geplant, het duurde even voordat hij aansloeg, maar doet het nu ook erg goed.

De kruiden….. deze heb ik eind van de zomer verplaatst en helaas zijn ze daardoor erg uitgedroogd. Gelukkig zijn ze niet dood, want de onderkant begint al weer groen door te komen. Ik moet ze nu alleen nog even terug snoeien.

En nog even een plaatje met kalebassen. Dat vind ik toch wel een typisch plaatje van herfst hoor.

Is jullie tuin ook zo’n rommeltje? Of hebben jullie het al aangepakt en winterklaar gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: