Herfst lichtje maken DIY

De herfst heeft toch echt wel zijn intrede gedaan. Ik hou echt van de herfst. Ik vind alle seizoenen mooi. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes natuurlijk. Vroeger vond ik de herfst ook altijd al leuk, ik ben jarig in de herfst, ik weet niet of dat scheelt haha. Ik hou gewoon van het knusse. Lekker binnen met de kaarsjes aan. Lekker warm binnen terwijl je het buiten hoort waaien of regenen. Ik vind het knus als het buiten nog donker is bij het opstaan. De prachtige kleuren op de grond van de afgevallen bomen. De mooie paddenstoelen die uit de grond schieten. De komst van de feestdagen! Ja, ik ben echt een gezelligheidsdier geloof ik.

20151008_111433

Vandaag laat ik jullie zien hoe je een mooi herfstlichtje kunt maken, voor  bijna niks! Het is ook nog eens simpel dus iedereen kan het maken.

Je hebt nodig:

  • glazen (conserven)pot
  • diverse kleuren bladeren
  • touw, heb je vast wel ergens in de schuur
  • decoupage lijm of modpodge
  • kwastje
  • niet op de foto; maar ik gebruikte ook hobbylijm

20151008_111557

Zorg dat het glazen potje goed schoon is zodat je hier op kan gaan lijmen. Op de foto smeerde ik de pot in met decoupagelijm, maar dit bleek geen succes. Ik heb hiervoor gewoon hobbylijm gebruikt. Gewoon van de Action, die chemisch stinkende lijm.

20151008_155558

Daarna heb ik de bladeren op de pot geplakt Zorg wel voor wat overlap, zodat de bladeren mooi op elkaar aansluiten. Laat het potje nu eerst goed drogen.

20151009_222233_resized

Als het potje droog is kan je weer verder. Smeer nu decoupagelijm over de bladeren heen. Decoupage is wit, maar droogt kleurloos op. Je krijgt met deze lijm een mooie glimmende laag. Ik vind het zelf erg mooi. Het maakt het geheel net even mooier. Als de lijm droog is, wikkel je vervolgens touw om de schroefdraad rand van het potje heen. Eventueel kan je het ook eerst lijmen. Tot slot leg je een strik in het touw.

Voila, je lichtje is klaar! Leuk he?

 

Ga jij nog versiering voor de herfst maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: