Herfstkrans DIY

Van de week liet ik al zien hoe je met weinig een leuk herfst lichtje kan maken. Ik ben altijd dol op herfst en eigenlijk hebben we nog niet eens de herfsttafel opgemaakt… Jammer! Toch nog gauw maar even doen. Ik vind het altijd zo gezellig staan. Herftjes, dennenappeltjes, eikeltjes, paddenstoeltjes en wat oranje tinten en je hebt echt het herfstgevoel in huis.

foto's 387

Met wat materialen die ik nog in huis had maakte ik ook nog een leuke herfstkrans. Leuk voor aan de buitendeur, of gewoon binnen in huis. Vandaag laat ik jullie zien hoe jullie ook z’n leuke krans kunnen maken. Je kunt er vele kanten mee op, door wat andere spullen toe te voegen krijg je al een heel ander uiterlijk.

foto's 386

Wat heb je er voor nodig:

  • Krans van stro
  • Groen mos
  • Eikeltjes en kastanjes
  • Witte besjes
  • Paddestoeltjes
  • Lijmpistool met lijmstaafjes.

De krans, de besjes en de paddestoeltjes komen van de Action, het mos weet ik eigenlijk niet meer precies, misschien de Action maar een tuincentrum verkoopt het sowieso. De kastanjes en eikeltjes zijn vondsten van mijn zoons. Het lijmpistool en de lijmstaafjes kun je gewoon bij de Action kopen.

foto's 387

Het is heel simpel om te maken. Je begint met een deel van de krans te bespuiten met lijm. Daar plak je het groene mos op en druk je goed aan. Dit doe je net zo lang totdat de krans vol is. Vervolgens lijm je de andere onderdeeltjes erop, leuk in groepjes bij elkaar. Goed aandrukken, maar pas op, de lijm is heet! Ik maakte een touwtje aan de krans door een stuk touw achter het ‘visdraad’ van de krans langs te halen. Een knoopje erin en klaar!

Ben je op zoek naar meer herfstinspiratie? Kijk dan even bij het herfstlichtje, de herfsttafel van vorig jaar met recept van lekkere herfstmuffins, de herfstbucketlist voor leuke ideetjes, een recept voor pompoensoep en een recept voor hoestdrank!

Een reactie op “Herfstkrans DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: